(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!


ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤO "ΕΚΤΑΚΤO" ΧΑΡΑΤΣΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!


Ντροπολογίες που κάνουν το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, ακόμα... χειρότερο φέρνει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!

Πρόκειται για μέτρα που όχι απλά πλήττουν, αλλά συνθλίβουν και γεμίζουν απύθμενη οργή τα μόνιμα "θηράματα" του μνημονιακού προγράμματος, δηλαδή τον κόσμο της δουλειάς και τα περήφανα γηρατειά!
Ας δούμε τις κύριες ντροπολογίες μια- μια:....
1.Πρώτον, το έκτακτο χαράτσι "αλληλεγγύης" δεν θα καταβάλλεται με μπιλιετάκι, αλλά θαπαρακρατείται από τους μισθούς και τις συντάξεις σε μηνιαία βάση (12 ή 14 δόσεις)! Έτσι όσα νοικοκυριά την έβγαζαν μέχρι σήμερα με μεγάλη δυσκολία, μετά από περικοπές και δόσεις στεγαστικών δανείων, πλέον δεν θα μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους!

Είναι πραγματικά εξωφρενικό η κυβέρνηση να ανοίγει, στην κυριολεξία, το πορτοφόλι των λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να "τα πάρει" από όσους δεν έχουν να δώσουν άλλο και προσπαθώντας να βραχυκυκλώσει το κίνημα άρνησης πληρωμής άδικων φόρων! Και όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που "ο κόσμος το χει τούμπανο" για τις διάφορες νομότυπες και μη μορφές φοροδιαφυγής (άθικτες καταθέσεις στην Ελβετία, συνεχείς φοροελαφρύνσεις στις ΑΕ κλπ). Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αύριο Παρασκευή (14.10) σύμφωνα με το in.gr.2.

 Παράλληλα αναστέλλεται με τροπολογία που κατατέθηκε η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για όσο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο έκτρωμα (2012 - 2015), επεκτείνοντας τη διάρκεια των σχετικών προβλέψεων του άρθρου 37, το οποίο ανεφερε ως καταληκτική ημερομηνία την 31.12.2013. Ο Ε. Βενιζέλος έφτασε μάλιστα στο σημείο να "ευφυολογήσει" λέγοντας στη Βουλή τα εξής: "Ευελπιστούμε - πρόσθεσε - η πορεία της ελληνικής οικονομίας... να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου». Λες και όταν η οικονομία πήγαινε καλά, η εργοδοσία μοίραζε αβέρτα αυξήσεις στους εργάτες ή λες και το εργατικό δίκαιο χαρίστηκε από τις αστικές κυβερνήσεις...

Βέβαια κανείς δεν ξέρει τί πρόκειται να πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές (Λ. Κατσέλη, Γιαννακά, Κρεμαστινός κλπ) οι οποίοι από την αρχή απέρριπταν μετά βδελυγμίας το άρθρο 37 ακόμα και στην αρχική μορφή του. Ενδέχεται η αναστολή της επέκτασης ισχύος των κλαδικών συμβάσεων να τους ωθήσει στην καταψήφιση του άρθρου. Μπορεί όμως το γεγονός πως ο Ε. Βενιζέλος και η τρόικαπαρουσιάζουν την υπερψήφιση του άρθρου ως δήθεν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης, να τους δώσει τελικά το επικοινωνιακό άλλοθι για να βάλουν ταφόπλακα στις εργατικές κατακτήσεις του τελευταίου μισού αιώνα...

3. Για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ, οι οποίες ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και των οποίων τη διοίκηση ασκεί το ελληνικό Δημόσιο, το μισθολογικό τσεκούρι είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31/12/2009 χωρίς να υπάρχει ένταξη στο μισθολόγιο - πεινολόγιο, βάσει τροπολογίας πουκατατέθηκε στο άρθρο 31. Έμπεροι συνδικαλιστές τόνιζαν στην ISKRA πως αυτό είναι έναςπρόκαιρος και μόνο τακτικός κυβερνητικός ελιγμός, για να αποδυναμωθεί το ενιαίο απεργιακό μέτωπο εναντίον του πολυνομοσχεδίου.

Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος προανήγγειλε παρεμβάσεις και για τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα υπάρχει ρύθμιση που θα θέτει εισοδηματικά κριτήρια για τα προνοιακά επιδόματα και τηστήριξη τριτέκνων και πολυτέκνων ενώ επίσης θα υπάρχει ειδική ρύθμιση στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο για τους νεοπροσπλαμβανόμενο υς (η οποία προφανώς θα χειροτερεύει το καθεστώς τους, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα πολιτική κυβέρνησης - τρόικας)
πηγη

Σχόλια