Τσίπρας: Είναι προ των πυλών η καταστροφή


«Προ των πυλών είναι η χρεοκοπία για την Ελλάδα». Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Παρατηρώντας ότι «η χρεοκοπία δεν θα είναι “επιλεκτική” για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», ο κ. Τσίπρας πρότεινε ως λύση την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη μεταφορά ενός σημαντικού μέρους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και την αναδιανομή του πλούτου. Ζήτησε ακόμα τη δρομολόγηση άμεσα ενός προγράμματος δημόσιων επενδύσεων ίσου με το 5% του ΑΕΠ, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά επανέφερε και την ιδέα της παράλληλης έκδοσης ευρωομολόγων.

«Ο πρωθυπουργός μιλά για μερική αδυναμία πληρωμών», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στους «Financial Times Deutchland», «και ο υπουργός Οικονομίας για εμπράγματες εγγυήσεις, δηλαδή την υποθήκευση όλης της χώρας». Σημειώνοντας όμως ότι τα «τρομοκρατικά επιχειρήματα έχουν πλέον καταρρεύσει», τους κατηγόρησε ότι συμπεριφέρονται σαν γιατροί που ζητούν από τον ασθενή να μην προφέρει το όνομα της ασθένειας, για να την ξεπεράσει, ζητώντας εκ νέου να ακυρωθεί το Μεσοπρόθεσμο. Παρατηρώντας παράλληλα ότι η κρίση χτυπά την καρδιά της ευρωζώνης, όπως την Ιταλία, που είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης συνολικά.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους. Κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με εκβιασμούς και για να αποτραπεί, υποτίθεται, η χρεοκοπία της χώρας, υποστήριξε -σχολιάζοντας προφανώς όσα λέγονται περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας»- ότι «μια εβδομάδα μετά, η χρεοκοπία, όπως και να την χαρακτηρίζουν, είναι προ των πυλών»

http://www.dimokratianews.gr/

Σχόλια

  1. H τραγωδία είναι ότι πέρασαν μνημόνια,πέρασαν νομοθετήματα που θα αρπάξουν τη δημόσια περιουσία κάποιοι,αφαίμαξαν και αφαιμάζουν τον Ελληνικό λαό και στο τέλος δε θα αποφύγει τη χρεοκοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala pou zeis??ennoeitai!!panta omws me tous dikous tous orous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου