Και γιατί είναι "προκλητικός ο Τούρκος Πρόεδρος";;;




Σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο Γκιουλ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα "είναι έτοιμη να βυθιστεί λόγω του δυσβάσταχτου χρέους της". Αυτή είναι η είδηση.
Και
Η απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήσεις σχετικά με δηλώσεις Τούρκου Προέδρου Α. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από εφημερίδα Hurriyet Daily News:
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών...Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Α. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από την εφημερίδα Hurriyet Daily News, ανέφερε τα εξής:
«H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεωκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά».
Ε, λοιπόν, τι παραπάνω είπε ο Γκιούλ, από αυτά που λέμε οι Έλληνες, όλη μέρα στα καφενεία;
Στην πράξη πρέπει να τους διαψεύσουμε, όχι στα λόγια.  Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια τόσα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, έφτιαξαν -χωρίς να πληρώσουν δεκάρα στο δημόσιο σε φόρους- βίλες/παλάτια, κότερα, σπίτια στο εξωτερικό, πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ για να σπουδάσουν οι κανακάρηδές τους στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στην Ελβετία, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και το ελληνικό κράτος και η δικαιοσύνη, δεν έχει τελειώσει ποτέ, καμία υπόθεση φοροδιαφυγής.
Οι Τούρκοι μας φταίνε που οι αστέρες μας έπαιρναν 3.000.000 ευρώ πριμ μεταγραφής και δήλωναν στην εφορία 3.000 ευρώ;
Οι Τούρκοι μας φταίνε που κάποιοι με πλαστά τιμολόγια γλίτωναν φόρους δισεκατομμυρίων κι όταν βρήκαμε ποιοί είναι κάναμε τουμπεκί, επειδή είναι "επώνυμοι";
Οι Τούρκοι μας φταίνε που επώνυμοι, έχτισαν βίλες 2.500 τ.μ., έχουν σκάφος αξίας 150 εκ.ευρώ και δηλώνουν κέρδη 2.500 ευρώ το χρόνο;


Σχόλια