ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ!
Η σωτηρία της Ελλάδας δεν εντάσσεται στα άμεσα ενδιαφέροντα τους, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν εχθές, Μπαράκ Ομπάμα και Ανγκέλα Μέρκελ.
Το άγχος τους είναι η σωτηρία της Ευρωζώνης και η αποφυγή ενός ντόμινο εξελίξεων που θα μπορούσε να επιφέρει η κατάρρευση του ευρώ, η οποία θα συμπαρέσυρε ολόκληρο το σαθρό παγκόσμιο καπιταλιστικό οικοδόμημα.Αυτό που συνομολόγησαν με δυο λόγια οι δυο τους είναι πως προκειμένου να διασφαλίσουν ταιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, μπορούν και πρέπει ακόμα και να ''καταστρέψουν'' την Ελλάδα, προκειμένου να «καθησυχάσουν» τις αγορές που δια μέσου της Ελλάδας αποσταθεροποιούν τη ζώνητου ευρώ.
Σε αυτήν την κατεύθυνση ο πρόεδρος των ΗΠΑ «τράβηξε το αυτί» της Μέρκελ και των Ευρωπαίων, ζητώντας τους να επισπεύσουν τη διαδικασία «φορτώματος» της Ελλάδας με νέα δάνεια, τα οποία θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το, ούτως ή άλλως, μη διαχειρίσιμο ελληνικό δημόσιο χρέος, με τους τελευταίους, βέβαια να παίρνουν ως αντάλλαγμα την περιουσία του ελληνικού δημοσίου.
***Η Ίσκρα για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει από άλλες ιστοσελίδες σχετικά ρεπορτάζ που αφορούν στην συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα πρέπει να συγκρατηθεί και να μην επιτραπεί "να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη".
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι...
αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει βρεθεί στο "στόχαστρο των αγορών". Δήλωσε ότι κατανοεί πως η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους της Ελλάδας αποτελεί μια "σκληρή" πολιτική κατάσταση τόσο για τη Γερμανία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε τόσο η εφημερίδα "Κεφάλαιο" όσο και το Capital.gr.
Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην επίλυση της κρίσης, ενώ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους.
"Το χρέος της Ελλάδας είναι σημαντικό και έχει αναλάβει σημαντικά βήματα για να βελτιώσει την κατάσταση", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: "Αλλά βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών αγορών και ως μέλος της ζώνης του ευρώ, αναγκαστικά θα κοιτάξει στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης για βοήθεια στη διαμόρφωση μιας πορείας προς τα εμπρός"
"Η Γερμανία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία. Αλλά η πολιτική διαδικασία είναι δύσκολη. Θυμάστε πόσο δύσκολο ήταν για μας να κάνουμε τις επενδύσεις στη δική μας αυτοκινητοβιομηχανία ή να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είχαμε κατάρρευση του δικού μας χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μπορείτε να φανταστείτε αν πρέπει να κάνετε αυτές τις αποφάσεις με άλλες 27 χώρες σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα κάποιο άλλου".
"Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με την ηγεσία της Γερμανίας και σε συνεργασία με άλλους βασικούς παράγοντες στην Ευρώπη, θα φτάσουμε σε ένα μονοπάτι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και για να καταστεί το χρέος της πιο διαχειρίσιμο".
"Θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος, και έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε πλήρως στη διαχείριση των θεμάτων αυτών, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσω διεθνών και χρηματοδοτικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ".
Υπογράμμισε παράλληλα ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική.
"Θα ήταν καταστροφικό να δούμε ένα ανεξέλεγκτο σπιράλ και μια χρεοκοπία στην Ευρώπη καθώς αυτό θα προκαλούσε αλυσιδωτά γεγονότα", προειδοποίησε.
Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη "θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να εξισορροπηθεί η αναγνώριση ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί – και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις". Από την πλευρά της η Ελλάδα "θα πρέπει να υλοποιήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστική" και θα πρέπει να έχει "μεγαλύτερη διαφάνεια στο οικονομικό της σύστημα".
"Αλλά με δεδομένο το επίπεδο του χρέους, αυτό σημαίνει επίσης ότι άλλες χώρες στη ζώνη του ευρώ θα πρέπει να προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας και στήριξη. Και οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να πάρουν μερικές αποφάσεις, σε συνεργασία με τα κράτη της ζώνης του ευρώ, για το πώς θα γίνει η διαχείριση του χρέους".
Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση της ότι "έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο" στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η συζήτηση για την κρίση χρέους με τον Αμερικανό πρόεδρος ήταν "εκτεταμένη" στη συνάντηση τους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η σταθερότητα της Ευρώπης "δεν είναι μόνο ευθύνη, αλλά μέρος της ταυτότητας μας".
"Είδαμε ότι η σταθερότητα του ευρώ συνολικά θα επηρεαστεί αν μια χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα", δήλωσε και πρόσθεσε. "Βλέπουμε λοιπόν τις ευθύνες μας και έχουμε επωμιστεί τις ευθύνες μας σε συνεργασία με το ΔΝΤ"
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε ταυτόχρονα τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ, αν και παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία δεν είναι ικανοποιητικός.
Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν παράλληλα στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις χώρες τους. "Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν έχουν καλύτερο εταίρο από την Αμερική", υπογράμμισε η Μέρκελ.
Πηγή:www.capital.g
ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Άρθρο 120
Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
Έτσι,σώζουν την Ευρώπη και πετούν στο καιάδα την Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή