Η «ΧΟΥΝΤΑ» ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!



Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!
Διανύουμε μια φάση όπου η χώρα ρημάζεται καιβυθίζεται κυριολεκτικά στην άβυσσο!

Αντί η Ελλάδα εδώ και ένα, τουλάχιστον, χρόνο να έχει ακολουθήσει ένα εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο που υπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, έχει παραδοθεί πλήρως στα νύχια των πλέον αδίστακτων «ληστών» και «νεοαποικιοκρατών», τους οποίους αντιπροσωπεύει η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ!

Η εξωνημένη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, υπηρετεί τις ανομολόγητες σκοπιμότητες της τρόικας.

Αντί να επιχειρεί να διασώσει τη χώρα, προσπαθεί, βουλιάζοντας την Ελλάδα, να σώσει τα ληστρικά συμφέροντα της Γερμανικής Ε.Ε. και του βρώμικου αμερικανο-ατλαντικού συμπλέγματος!

Σήμερα φαίνεται ολοκάθαρα ότι το Μνημόνιο, που ρημάζει την Ελλάδα, κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για να σώσει κυριολεκτικά τις τράπεζες, πρώτα απ’ όλα τις ευρωπαϊκές, και να σώσει πρώτα απ’ όλα το ευρώ, την ευρωζώνη και τη Γερμανική Ε.Ε.!

Γι’ αυτό ετοιμάζεται και το δεύτερο, μετά την αποτυχία του πρώτου, ακόμα χειρότερο και σκληρότερο μνημόνιο έναντι μιας νέας χρηματοδότησης.

Η Γερμανία και η θεραπαινίδα του πολυεθνικού τραπεζικού κεφαλαίου, Κομισιόν, όπως με το πρώτο, έτσι και με το δεύτερο μνημόνιο δεν θέλουν να σώσουν την ελληνική οικονομία.

Τις τράπεζές τους, το ευρώ και την ευρωζώνη θέλουν να σώσουν! Θέλουν να αποτρέψουν προοδευτικές και σοσιαλιστικές εξελίξεις στη χώρα μας, που μπορούν να γίνουν μεταδοτικές.

1. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Γι’ αυτό σπεύδουν να «γλυτώσουν» οπωσδήποτε τη χώρα μας! Τρέμουν στο ενδεχόμενο να έρθει το 2012 και η Ελλάδα να δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους (στάση πληρωμών). Πανικός και ίλιγγος τους πιάνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί θα χαθούν μεμιάς πάνω από 500 δις. ευρώελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Γιατί θα επακολουθήσει«Αρμαγεδών» στην ευρωζώνη.

Αυτή, όμως, η διακοπή αποπληρωμής του χρέους, που τρέμουν οι κυρίαρχοι της Ε.Ε. καικινδυνολογεί αφόρητα επ’ αυτής το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, μπορεί να είναιάκρως επιζήμια εξέλιξη για τη Γερμανική Ε.Ε.


Είναι όμως η θετική διέξοδος, αν δεν καταφέρουμε να διαγραφεί, χωρίς όρους, το.... ελληνικό χρέος, για την Ελλάδα και τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Και αυτή τη θέση μας η «ΙΣΚΡΑ» την έχει εξηγήσει πολλές φορές (πατήστε εδώ)

Το δεύτερο μνημόνιο, που θα συνοδεύει τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση της τρόικα και θα συνδυάζεται με νέα μέτρα πάνω από 6 δις το 2011, θα αντιπροσωπεύει τη νέα αδίστακτη κοινωνική λεηλασία των πιστωτών, τη νέα υφεσιακή άβυσσο για τη χώρα και ιδιαίτερα την υποθήκευση, κατά το Αγγλικό δίκαιο,όλου του υλικού δημόσιου και περιουσιακού δυναμικού της!

Τέτοια ληστεία και λεηλασία χώρας, ίσως να μην έχει ξανασυμβεί στην ανθρώπινη ιστορία, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του καπιταλισμού!



2. Η «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ»!

Γι’ αυτό ακριβώς οι κυρίαρχοι της Ε.Ε. θέλουν την ανοιχτή και απροκάλυπτη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τουλάχιστον των δυνάμεων του αστικού πολιτικού τόξου, πάνω στοδεύτερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Συναίνεση, βεβαίως, ανάμεσα στις κύριες αστικές πολιτικές δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πάντοτε υπήρχε σε αυτή τη χώρα.

Η συναίνεση αυτή αφορούσε τα κύρια, τα ουσιώδη και τα θεμελιακά που στήριζαν τον ελληνικό καπιταλισμό στις διάφορες εκδοχές του.

Και όσο πιο βαθιά ήταν η ουσιαστική συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τόσο πιο σφοδρή ήταν η μεταξύ τους αντιπαλότητα και αδυσώπητη διαμάχη για τη νομή της εξουσίας και τη διανομή των λαφύρων της.

Οι κυρίαρχοι, όμως, των Βρυξελλών, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν αρκούνται σε αυτού του είδους τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.



Η Ε.Ε. ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Επιδιώκουν ως νέα «χούντα» όχι μόνο να επιβάλλουν ένα νέο μνημονιακό πρόγραμμα λεηλασίας αλλά και να εκβιάσουν την τυπική συμφωνία επ’ αυτού όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων,πρώτα απ’ όλα της ΝΔ. Να διασφαλίσουν, επί πλέον, αν όχι συγκαταθέσεις, τουλάχιστον ανοχές και από το χώρο της πρόθυμης Αριστεράς!

Η Ε.Ε. και ειδικότερα η Κομισιόν συμπεριφέρεται, ως δικτατορία επί της Ελλάδας, ως μια μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ!

Μια νέα «ΧΟΥΝΤΑ» η οποία καταργεί τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ!

Και η Ε.Ε. προωθεί αυτέ τις ολοκληρωτικές επιλογές, παρά τους κινδύνους που ενέχουν για τονκαπιταλισμό, αφού μπορούν να αναδείξουν την Αριστερά ως μείζονα αντιπολίτευση, μόνο και μόνο για να διασφαλίσει ότι η παροιμιώδης μνημονιακή λεηλασία θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και ότι τασυμφέροντά της, μαζί με τα δανειακά ποσά, θα κατοχυρωθούν από τυχόν αλλαγές κυβερνήσεων.

Με δυο λόγια η σύγχρονη «χούντα» των Βρυξελλών θέτει το δίλημμα: μνημόνιο και ξερό ψωμί,ακόμα και αν με την εφαρμογή τους θα θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Υπάρχει, όμως, μια Αριστερά ικανή πραγματικά να απειλήσει και να θέσει σε κίνδυνο τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό, ανοίγοντας δρόμους διεξόδου και αναγέννησης για τη χώρα;

Αν οι δυνάμεις της Αριστεράς στην πατρίδα μας δεν μπορέσουν να αλλάξουν, ναεπανατοποθετηθούν και να αναδιαμορφώσουν τη στρατηγική τους, ώστε να γίνουν πραγματικά επίφοβες για το σύστημα, να κατακτήσουν μια πλατιά λαϊκή επιρροή και να ενισχύσουν αυθεντικούς ενωτικούς κοινωνικούς αγώνες, τότε η προσπάθεια θα αποδειχθεί Σισσύφεια.

Για να τα καταφέρουν αυτά οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να αλλάξουν πολλά και να συμπαραταχθούν πάνω σε μια νέα νικηφόρα στρατηγική.

Αυτά, πέραν των άλλων, σημαίνουν ότι η Αριστερά και ανάλογα κάθε δύναμή της πρέπει να εγκαταλείψουν :

- Ένα δογματικό «ευρωπαϊσμό» που είναι προσκολλημένος στο ευρώ και παραπέμπει τους εναλλακτικούς δρόμους σε κάθε χώρα σε μια συνολική αλλαγή στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.!

- Μια δογματική κομματική περιχαράκωση και ένα πολιτικό σεχταρισμό που απωθεί και δεν επιτρέπει συγκλίσεις και συνευρέσεις

- Ένα γενικόλογο επαναστατικό βερμπαλισμό που απογειώνεται από τις σκληρές πραγματικότητες και αποξενώνεται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα

- Μια άρνηση των αιχμηρών μεταβατικών αιτημάτων που γίνονται άμεσα κατανοητά από το λαό και ενοχλούν αφόρητα το κατεστημένο, προκειμένου να βρεθεί ''ασφαλές'' καταφύγιο σε μια εκτόξευση στο μέλλον.

Με δυο λόγια η Αριστερά πρέπει να ξαναανακαλύψει την πολιτική και τους κρίσιμους κρίκους που μετατρέπουν την τελευταία σε μια αυθεντική επαναστατική πολιτική ηγεμονίας στην ελληνική κοινωνία για τη ριζική αλλαγή της.

ΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

πηγη

Σχόλια