Χαμός για το κόλπο με την έξοδο της χώρας από το ευρώ


Image


Χαμός στο πολιτικό σκηνικό από το παιχνίδι που παίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. «Η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας. Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της». Αυτή ηταν η σημερινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου σε όσους διαδίδουν σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Το ότι οι χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή περί αδυναμίας της Ελλάδας να ζήσει χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, "έδεσαν" απόλυτα με το δημοσίευμα του Spiegel αυτό δεν τον απασχολεί.

Από το Μεγανήσι της Λευκάδας, όπου διεξάγεται το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι... "η κυβέρνηση διαχειρίζεται το χρέος με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Κατήγγειλε ότι "χθες ανεύθυνα, κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο για κερδοσκοπικούς λόγους και επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκε κανένα σενάριο εξόδου από το ευρώ. Για όσους ψάχνουν άλλοθι και προσφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιστορίες για «αγρίους», για δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία». Δεν έπεισε, βέβαια και είναι σαφώς ότι η κυβέρνηση δείχνει παγιδευμένη.

Ως δυνάμεις που «ανταγωνίζονται για το ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού» παρουσιάζει την κυβέρνηση και την Ε.Ε. το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο.

Αναλυτικά, το ΚΚΕ καλεί το λαό να «συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα - νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού.

Αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει».

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι «με μυστικές επαφές και υπόγειες διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχει», ενώ και η αντιπολίτευση «δεν υπηρετεί το λαό με συνεχείς υστερόβουλες αρνήσεις και εξωπραγματικό και επικίνδυνο λαϊκισμό».

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο ‘’σημείο μηδέν’’. Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση και συμφωνία στην αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν άμεσα τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια