Economist: Η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. (Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε την κατάσχεση του περιοδικού)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
    Αθήνα, 21 Απριλίου 2011

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με το ψευδές μήνυμα  για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (20-04-2011) διακινήθηκε περιοδικό που περιείχε ψευδές άρθρο σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας.
   

    Αμέσως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Δημοσιογραφικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.
    

Κατόπιν ψηφιακής διερεύνησης και στοχευμένων ενεργειών, η Δίωξη Δημοσιογραφικού Εγκλήματος εντόπισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου.   

    Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών. Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη κατάσχεση του περιοδικού, το κάψιμο όλων των αντιτύπωντην σύλληψη του δημοσιογράφου και την έκδοσή του στην Ελλάδα ώστε να κρεμαστεί δημοσία θέα στην πλατεία Συντάγματος.     

Σχόλια