Έτοιμο το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας της μεταπολίτευσης...


Το πιο σκληρό πακέτο μέτρων της μεταπολίτευσης εξαγγέλλει αύριο ο (πρωθυπουργός), υπό την πίεση των σεναρίων για αναδιάρθρωση του χρέους και υπό τον φόβο επέκτασης των κοινωνικών και εσωκομματικών αντιδράσεων.

Η( κυβέρνηση) μοιάζει αυτή τη στιγμή με τον τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, καθώς βρίσκεται κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικας και των αγορών για τολμηρές αποφάσεις και σαρωτικές περικοπές και κάτω από....την πίεση των πολιτών που «δεν αντέχουν άλλο», ενώ η σημερινή μέρα μοιάζει με την γαλήνη πριν την τρικυμία.

Η άρνηση υπουργών να δεχθούν αγόγγυστα τις νέες περικοπές που τους ζητούνται, η νέα παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου, το γεγονός ότι δίπλα στην πρώην υπουργό και τον Παντελή Οικονόμου που ζητούν αναδιάρθρωση του χρέους, τώρα προστέθηκε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δημιουργούν νευρική κρίση στο Μαξίμου. ....Μπροστά στον φόβο οι αντιδράσεις να επεκταθούν και προκειμένου να προλάβει νέες αναταράξεις, ο πρωθυπουργός συγκαλεί αύριο αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την κοινοβουλευτική Ομάδα και αμέσως μετά το Πολιτικό Συμβούλιο.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει όχι σε αίθουσα της Βουλής, αλλά στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Ιπποκράτους.



Σχόλια