Περίεργη τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Τύπο.



Τουλάχιστον «περίεργη» χαρακτηρίζεται από βουλευτές της αντιπολίτευσης η κίνηση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν αιφνιδιαστικά (!!!) τροπολογία με την οποία ζητούν την απαγόρευση ουσιαστικά των ισολογισμών στον ημερήσιο έντυπο τύπο.

Τις αμφιβολίες τείνει να επιβεβαιώσει η προαναγγελία της κατάθεσης της τροπολογίας χθες από την εφημερίδα Καθημερινή!

Τώρα, πως οι εν λόγω βουλευτές αποφάσισαν ξαφνικά να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα καθώς όλα δείχνουν με τη δεύτερη ματιά (με την πρώτη, όποιος κατάλαβε κατάλαβε…)ότι πρόκειται για μια κίνηση (!)με προφανή στόχο τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης που την αντιπολιτεύονται......

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, Γιώργο Ερνέστο Χαραλαμπόπουλο ο οποίος επικαλέσθηκε την «ξεπερασμένη τεχνολογικά δημοσίευση ισολογισμών στον τύπο» επικαλούμενος την …άνθηση του ηλεκτρονικού τύπου. Ισχυρισμό που υποστήριξε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής και ένας ακόμα από τους υπογράφοντες την ερώτηση Γιάννης Δριβελέγκας. «Ήδη η κυβέρνηση μελετά αυτό το θέμα και θα φέρει μια υπεύθυνη ρύθμιση που θα αφορά όλες τις δημοσιεύσεις. Υπάρχουν διαφόρων ειδών δημοσιεύσεις. Θα ρυθμίζονται όλες αυτές. Οι ΕΠΕ δεν κάνουν δημοσιεύσεις μόνο οι ΑΕ κάνουν. Θέλει μια σοβαρή και πλήρη μελέτη και αντιμετώπιση αυτό το θέμα» επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντ. Ρόβλιας, προφανώς μη θέλοντας να πάρει επίσημη θέση στο ζήτημα αυτό και μεταφέροντας το πρόβλημα στον πολιτικό του προϊστάμενο Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Η τροπολογία κατατέθηκε κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για «την προστασία του ανταγωνισμού» στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με πρωτοβουλία του Γ. Χαραλαμπόπουλου και υπογράφεται από τον ίδιο και άλλους 16 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συγκεκριμένα, την τροπολογία υπογράφουν οι: Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος – Ερνέστος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Κατρίνης Μιχάλης, Δριβελέγκας Γιάννης, Μερεντίτη Σούλα, Γικόνογλου Αθανάσιος, Τσώνης Νικόλαος, Τζελέπης Μιχάλης, Ρομπόπουλος Θωμάς, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Μίχου Μαρία, Μπατζελή Κατερίνα, Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Σαλαγιάννης Νίκος και Κουκουλόπουλος Πάρις.
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Σχόλια