Επειδή δεν είναι εύκολο να πούνε σε 150 εκατομμύρια ανθρώπους να εκκενώσουν τη χώρα το πάνε σιγά σιγά



risinggalaxy μέσω athens indymedia

Όπως φαίνεται η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ήταν εξ αρχής πολύ χειρότερη. Τα μαγικά press releases της Ιαπωνικής εταιριοκρατίας και οι πιέσεις του παγκόσμιου πυρηνικού λόμπι δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα ραδιοισότοπα τόσο εύκολα από τον πλανήτη….

Η αγωνία κορυφώνεται στο πυρηνικό εργοστάσιο Daiichi στη Φουκουσίμα καθώς η πυρηνική απειλή μοιάζει ολοένα περισσότερο με εφιάλτη και η ραδιενέργεια μολύνει για μία ακόμη ημέρα το περιβάλλον στην Ιαπωνία. Η τήξη πυρηνικών καυσίμων ενδέχεται να συνέβαλε στην καταγραφή των υψηλότερων μέχρι στιγμής επιπέδων ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yukio Edano χαρακτήρισε την τήξη της ράβδου προσωρινής μορφής και όχι συνεχιζόμενη.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου....

“Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν”, τόνισε....

Πηγή:www.capital.gr

Επειδή δεν είναι εύκολο να πούνε σε 150 εκατομμύρια ανθρώπους να εκκενώσουν τη χώρα το πάνε σιγά σιγά.Η Ιαπωνία καταστράφηκε και τουλάχιστον όλη η Βόρεια Ιαπωνία είναι μη κατοικίσιμη. Αυτή τη στιγμή η ραδιενέργεια στο εργοστάσιο είναι σε τέτοια επίπεδα που είναι απαγορευτικά για να γίνει οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης του συστήματος ψύξης.Στο Τόκυο δεν υπάρχει πόσιμο νερό,όλα τα αγροτικά προιόντα έχουν μολυνθεί ενώ και η ραδιενέργεια στο νερό είναι τεράστια.Υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία σιωπής και υποβάθμισης αυτού του γεγονότος από όλα τα ΜΜΕ.Είναι αδιανόητο 4 πυρηνικοί αντιδραστήρες να έχουν καταστραφεί,τα πυρηνικά απόβλητα των αντιδραστήρων να είναι εκτεθειμένα στην ατμόσφαιρα και το θέμα αυτό να μην είναι πρώτη είδηση παγκοσμίως.

3 τύποι πλουτωνίου ανιχνεύθηκαν στο εργοστάσιο.
http://news.blogs.cnn.com/2011/03/28/3-types-of-plutonium-detected-at-japans-fukushima-daiichi-plant/
Το πλουτώνιο παράγεται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες από τα κατάλοιπα της σχάσης του ουρανίου που χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη.


Δυο παρατηρησεις μετά απο αυτό το γεγονός.
Ο αντιδραστήρας ΝΟ 3, στον οποίο υπήρχε πλουτώνιο πιθανότατα έχει διαρροή.
Τα ισότοπα του πλουτωνίου, έχει χρόνο ημιζωής
πλουτώνιο-244, με χρόνο ημιζωής 80,8 εκατομμύρια χρόνια,
το πλουτώνιο-242 με ημιζωή 373.300 χρόνια και
το πλουτώνιο-239 με ημιζωή 24.110 χρόνια.
Τα υπόλοιπα ραδιοϊσότοπα έχουν ημιζωή λιγότερη από 7.000 χρόνια.

Plutonium found, problems mount at Japan nuclear plant



Η ανίχνευση του πλουτωνίου πολύ απλά είναι η απόδειξη ότι ο αντιδραστήρας 3 έχει διαρραγεί.Η επικινδυνότητα του πλουτωνίου είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από του ουρανίου.Η απλή εισπνοή μικρής ποσότητας πλουτωνίου προκαλεί καρκίνο του λάρυγγα σε ποσοστό 100%.
Πλέον έχι επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και οι διαβεβαιώσεις ότι η ραδιενέργεια προέρχεται από τα πυρηνικά απόβλητα και όχι απευθείας από τους αντιδραστήρες αποδεικνύονται ψευδείς.
Φυσικά όλα αυτά τα γνώριζαν εξαρχής,απλά ακολουθούν πιστά το πλάνο τους,κλιμακώνοντας σιγά σιγά την επικοινωνιακή τους στρατηγική ώστε να υπάρχει ένας ομαλός ρυθμός εκκένωσης των περιοχών χωρίς να δημιουργηθεί πανικός.




Αναδημοσίευση από parallhlografos.wordpress.com

Σχόλια