Kai Murros: Η επανάσταση και πώς να την κάνεις σε μια σύγχρονη κοινωνία (μέρος β')


Περιοχές βάσης και επανάσταση

- Η επανάσταση στην σύγχρονη κοινωνία βασίζεται στην δημιουργία μιας «αντί-κοινωνίας» στις περιοχές βάσης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κινήματος.

- Η δημιουργία μιας περιοχής βάσης είναι μια πρόβα πριν την κατάληψη ολόκληρης της κοινωνίας.

- Το κίνημα δεν πρέπει να είναι ένας τυχαίος πυροβολισμός στο σκοτάδι, αλλά ένα βασικό, οργανικό κομμάτι της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων..
- Για να επιβιώσει η στρατηγική του κινήματος για εξάπλωση, πρέπει να βασίζεται στην ολοκληρωτική – φυσικά και πνευματικά – κατάληψη περιοχών, που έχουν προσεκτικά επιλεγεί εκ των προτέρων.

- Στις περιοχές βάσης το κίνημα μπορεί να είναι μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Η δημιουργία μιας περιοχής βάσης είναι μια πρόκληση στο φιλελεύθερο – καπιταλιστικό σύστημα. Είναι μια πρόκληση, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς να αποξενώσει τον πληθυσμό.

- Οι περιοχές βάσης θα είναι νησιά μέσα στο καταρρέον φιλελεύθερο – καπιταλιστικό σύστημα. Είναι σε αυτές τις περιοχές που το κίνημα θα μάθει διαχειριστικές λειτουργίες.

- Η δημιουργία περιοχών βάσης είναι πιθανή διότι το φιλελεύθερο – καπιταλιστικό σύστημα έχει γυρίσει την πλάτη του στον λαό μας και τις ανάγκες του. Για το φιλελεύθερο – καπιταλιστικό σύστημα οι άνθρωποι υπάρχουν για την παραγωγή και την κατανάλωση.

- Η νίκη θα ανήκει σε ένα κίνημα που θα δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τους συνηθισμένους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

- Η δημιουργία περιοχών βάσης είναι απαραίτητη, διότι η παρακμή του φιλελεύθερου – καπιταλιστικού συστήματος θα δημιουργήσει ένα κενό, το οποίο διαφορετικά θα καλυφθεί από το οργανωμένο έγκλημα.

- Θα θριαμβεύσουμε επί του οργανωμένου εγκλήματος, επειδή υπηρετούμε τον λαό.

- Στο πρώτο στάδιο της επανάστασης θα πολεμήσουμε στις περιθωριοποιημένες πτυχές του συστήματος. Θα εξασφαλίσουμε τη θέση μας στην περιφέρεια της κοινωνίας.

- Οι περιοχές βάσης θα επιβιώσουν, επειδή το σύστημα είναι στην διαδικασία αυτοκαταστροφής του. Θα δυναμώσουμε πίσω από την βιτρίνα του καταρρέοντος συστήματος.

- Η δημιουργία μιας περιοχής βάσης θα ξεκινήσει μέσω της οργανικής διαμόρφωσης, μιας έκφανσης του κινήματος, η οποία άμεσα θα διακοινώσει τους σκοπούς αλλά και τις μεθόδους της στην περιοχή!

- Οι στρατιωτικές δραστηριότητες του κινήματος θα βασισθούν σε αθλητικές δραστηριότητες. Πρακτικοί λόγοι επιβάλλουν δράσεις ομαδικού τύπου.

- Μέσω του κινήματος, ο αθλητισμός θα μεταμορφωθεί σε εργαλείο εθνικής απελευθέρωσης.

- Το πρώτο καθήκον της δομής του κινήματος σε μια περιοχή βάσης είναι το να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια με οποιοδήποτε μέσο.

- Αμέσως μετά την ταυτοποίηση της ανάγκης για ασφάλεια, η δομή του κινήματος πρέπει να δώσει προσοχή στις υλικές ανάγκες των ανθρώπων.

- Ένα βασικό καθήκον του κινήματος είναι η δημιουργία ενός εθελοντικού σώματος εργασίας. Το σύνθημα θα είναι: κάθε σύντροφος ένας εργάτης, κάθε εργάτης ένας σύντροφος.

- Το μυστικό για την επιβίωση της περιοχής βάσης είναι η αμείλικτη και ασταμάτητη εργασία από τους συντρόφους για τον λαό στην περιοχή βάσης.

- Θα κερδίσουμε τις καρδιές και τα μυαλά του λαού, εργαζόμενοι για αυτούς.

- Το εθελοντικό σώμα εργασίας θα είναι ένας οργανισμός που θα κινητοποιεί τις δεξιότητες και την σοφία των μελών του προς βοήθεια της τοπικής κοινότητας με έναν συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο.

- Το εθελοντικό σώμα εργασίας θα είναι το όπλο του κινήματος έναντι των κοινωνικών προβλημάτων στην περιοχή βάσης. Οι σύντροφοί του εθελοντικού σώματος έχουν καθήκον να μαζεύουν πληροφορίες για άτομα που χρειάζονται βοήθεια και τις μεταδίδουν στην δομή του κινήματος.

- Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι το να δρα στα πλαίσια ενός επαναστατικού πολέμου είναι πιο σημαντικό από την καθημερινή εργασία. Οι σύντροφοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δρούμε επαναστατικά για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία.

- Όταν η περιοχή βάσης και η δομή του κινήματος έχει σταθεροποιηθεί, οι σύντροφοι πρέπει να σκεφθούν την προοπτική της δημιουργίας μιας μη-κερδοσκοπικής τράπεζας για την διανομή χρήματος άνευ τόκου, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

- Η υιοθέτηση του ατόκου χρήματος θα είναι μία γενναία κίνηση ως προς το διεθνές οικονομικό σύστημα.

- Τα άτοκο χρήμα είναι ανοικτή πρόκληση στον φιλελεύθερο καπιταλισμό και τα κυρίαρχα δόγματα του σύγχρονου οικονομικού συστήματος.

- Το άτοκο χρήμα θα είναι η καταστροφή του ψεύτικου θεού του καπιταλισμού.

- Το κίνημα θα πρέπει να έχει συμπαγείς λύσεις για τα προβλήματα και τις καθημερινές ανάγκες του λαού. Αν αποτύχουμε τοπικά, δεν θα μπορέσουμε να διοικήσουμε σε εθνικό επίπεδο.

- Είναι αλήθεια ότι αυτοί που κατέχουν το κεφάλαιο κατέχουν επίσης την πολιτική δύναμη, αλλά τελικά το αληθινό κεφάλαιο δεν συνίσταται από τραπεζικά ομόλογα, χρυσό ή μετοχές, αλλά στην ικανότητα και την θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων να εργασθούν και να βοηθήσουν τους άλλους! Όταν το κίνημα έχει αυτό το κεφάλαιο στην κατοχή του θα μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο.

- Το κίνημα καθοδηγεί παλλόμενες καρδιές, δυνατά χέρια και λαμπρά μυαλά. Το κεφάλαιο του κινήματος αποτελείται από ανθρώπους και γι' αυτό το κίνημα θα θριαμβεύσει.
lalipouli.blogspot.com

Σχόλια