ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


Δεν φτάνει που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν φτάνει που με την «σωτήρια» πολιτική τους έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία , την ανέχεια και την απόγνωση .
Τώρα οι κυβερνώντες μας αποφάσισαν ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας ..
...
Σε λίγο θα μας πουν ότι για να «σωθούν» τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας για όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε .
Εκεί οδηγεί η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας Υγείας ως «περιττό βάρος» για το Κράτος , που πρέπει σταδιακά να μετακυλιστεί στις πλάτες των πολιτών . Ήδη η Υγεία στη χώρα μας είναι σε
ποσοστό πάνω από το 50% ιδιωτική !

Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα !
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα χρέη των νοσοκομείων , για την κακοδιαχείριση, τη συναλλαγή, τη σπατάλη και τη διαφθορά είναι οι πολίτες.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πληρώσουν άλλο . Ούτε τα 5 ευρώ του κ.Λοβέρδου , ούτε άλλο χαράτσι. Έχουμε ήδη προπληρώσει 2 φορές για τη Δημόσια Υγεία , μια με τις εισφορές μας στα Ταμεία και μια με τη φορολογία μας .

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι :
τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ δεν είναι επιχειρήσεις.
η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα
οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο
Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων .

                                                                                                                       lalipouli.blogspot.com
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΥ
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.
- ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

Σχόλια

  1. Κανείς να μην πληρώνει εισιτήριο στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας! Κατοικώ σε επαρχιακή πόλη, Οι περισσοτεροι κάτοικοι των χωρίων ζουν με την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ και είναι άτομα που πάνε δυο και τρεις φόρες στο κέντρο υγείας. Με την επαίσχυντη απόφαση του φασίστα Λοβέρδου αυτοί οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να δίνουν ένα μεγάλο μέρος τις σύνταξης τους για την επίσκεψη τους στο κέντρο υγείας. Ντροπή στον ξευτιλισμένο υπουργό Λοβέρδο και στον αρχηπροδότη ΑΠ. Από εμάς θα βγάλουν τις μίζες τους? Εχουν γίνει οι νταβατζήδες των Ελλήνων. Τα παίρνουν από τους αναξιοπαθούντες για να τα δίνουν στους τραπεζίτες. Αλλά πλησιάζει η μέρα που θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου