Ιατροδικαστής : «Κανείς δεν πέθανε από κορωναϊό, χωρίς άλλη σοβαρή ασθένεια»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής διαδικτυακής εφημερίδας ο ιατροδικαστής Κλάους Πούσχελ και η ομάδα του, που εξετάζουν υποτιθέμενα θύματα κορωναϊού στην πόλη Χανσεάτ, θεωρεί ότι ο φόβος είναι υπερβολικός, αφού μέχρι στιγμής «κανένα άτομο χωρίς προηγούμενη σοβαρή ασθένεια δεν πέθανε από τον ιό στο Αμβούργο», όπως ο ίδιος λέει στην Hamburger Morgenpost”.
«Αυτός ο ιός επηρεάζει τη ζωή μας με εντελώς υπερβολικό τρόπο. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει σχέση με τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο ιός», λέει επίσης ο Πούσχελ μετά την ανάλυση των 100 πρώτων νεκρών που αποδόθηκαν στον κορωναϊό και συμπληρώνει:....

 «Είμαι πεπεισμένος ότι η θνησιμότητα από κορωναϊό δεν θα γίνει αισθητή στα κρούσματα της ετήσιας θνησιμότητας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου για θάνατο σε σχέση με την εξάπλωση της νόσου στην περιοχή του Αμβούργου. Ο κάθε ένας που εξετάσαμε μέχρι τώρα είχε καρκίνο, χρόνια πνευμονική νόσο, ήταν καπνιστής ή, παχύσαρκος, άλλος πάσχει από διαβήτη ή, έχει καρδιαγγειακή νόσο........

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιός ήταν η τελευταία σταγόνα στο βαρέλι για να γίνει υπερχείλιση. Η ανησυχία για τους ανθρώπους έγκειται στο γεγονός ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, επειδή δεν υπάρχει ακόμη ανοσοπροστασία, αλλά δεν έχουμε ιταλικές συνθήκες στη Γερμανία. Έχουμε ένα καλό σύστημα υγείας και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την πανδημία καλά».
Ο πρωθυπουργός του Schleswig-Holstein, Daniel Günther (CDU), από την άλλη πλευρά, είπε  στην «Die Zeit» για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα, με ενδεχόμενη επαναλειτουργία εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ και γενικώς «όπου είναι χωρικά δυνατή η διατήρηση της απόστασης, οι κανονισμοί μπορούν να χαλαρώσουν και πάλι».

Σχόλια