Ομολογία - Σοκ του Βρούτση: "Έρχεται μεγάλη φτώχεια, ανεργία και ύφεση''

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος
Επιστροφή στη φτώχεια, νέα κοινωνική καθίζηση και … τρελή κούρσα της ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Δεν κάνουμε, δα, κάποια μεγάλη αποκάλυψη ούτε… ανακαλύπτουμε την Αμερική… Δεν φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας κάτι που ο υπουργός εργασίας είπε κατ’ ιδίαν και σε… στενό κύκλο π Κυκλαδίτης υπουργός. Αναπαράγουμε, απλώς, κάτι που ο ίδιος ομολόγησε μιλώντας στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη. "Η κρίση που βιώνει η ελληνική οικονομία και η Ευρώπη είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμία σχέση με κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Ο, τι η ελληνική οικονομία περνάει σε ύφεση, σημαίνει ότι θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων , λυπάμαι ου το λέω αλλά πρέπει να πω την πραγματικότητα , και τρίτον η ανεργία θ ανέβει", είπε ο Γιάννης Βρούτσης.
Θα μπορούσαμε να του πιστώσουμε …
πρωτόγνωρη ειλικρίνεια – άλλοι το λένε κυνισμό, ή τονίζουν ότι «αυτά που λέει ο κ. Βρούτσης αναζητεί «προφάσεις εν αμαρτωλαίς προθέσεις». Από τη μια πλευρά έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη υγειονομική , κοινωνική κρίση που έχει ενσκήψει μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την οποία - όπως έχουμε γράψει χωρίς να μασάμε τα λόγια μας – η κυβέρνηση τη διαχειρίζεται καλά, ο πρωθυπουργός.
 Έχουμε προειδοποιήσει ωστόσο για ένα πολύ δύσκολο «μετά» στο πλαίσιο του οποίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει μην η τεράστια υγειονομική κρίση μεταλλαχθεί σε ανθρωπιστική … Κι αν επαναπτωχοποιηθεί η κοινωνία η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα αήττητο χάος.
Κι αν η ανεργία και η ύφεση κυριαρχήσουν κάτι τέτοιο θα είναι αναπόφευκτο. 
Εκτός κι αν ο κ. Βρούτσης … προσφέρθηκε να κάνει εκείνον που θα… κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα. Κι αυτό η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να το αποφύγει. Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές…



Σχόλια