Μεγάλο θέμα αντισυνταγματικότητας για τα μηνύματα στο 13033 Που είναι η κατά τα άλλα λαλίστατη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;;;Eχουμε μήπως αναστολή άρθρων του συντάγματος;;

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

'Αρθρο 5 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4



4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.



Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.
..................................................................................................................................................

Ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζουμε σε ποια υπηρεσία πηγαίνουν και ποιος ελέγχει την διαγραφή τους από τα αρχεία

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τον τρόπο που λειτουργεί ο πενταψήφιος αριθμός 13033 με το οποίο δηλώνουμε πότε θα εξέλθουμε από την οικία μας και για ποιο λόγο, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θέτε ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.
Ο πρώην υφυπουργός και νομικός στο επάγγελμα θεωρεί ότι η δήλωση με γραπτό μήνυμα του τι θα κάνουμε εάν βγούμε από το σπίτι μας, «περνά την κόκκινη γραμμή που ορίζει το Σύνταγμα».

Κατά τον ίδιο, επί της ουσίας καλείται ο Έλληνας πολίτης να .....

δηλώσει τις κινήσεις του μέσω ενός μηνύματος SMS που κανείς δεν ξέρει που ακριβώς πηγαίνει. Αναρωτιέται μάλιστα ποια δημόσια υπηρεσία είναι αυτή που τα λαμβάνει, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά και ποιος εν τέλει ελέγχει εάν όντως διαγράφονται μετά ή τηρούνται ως αρχείο.

Σχόλια