Σπάστε αυγά! Τώρα! Να απελαύνονται άμεσα όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά

Μερικές κινήσεις – έστω και «συμβολικές» - που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα:
-- Πριν λίγες μέρες λαθρομετανάστες στη Λέρο λεηλάτησαν δημόσιο νοσοκομείο. 
Η διοίκηση του νοσοκομείο τους καλεί να… επιστρέψουν όσα πήρανε!
Αστεία πράγματα. Οι Αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες – ή κάποιους δράστες – να τους συλλάβουν αμέσως και να τους απελάσουν με συνοπτικές διαδικασίες.
 Ας το κάνουν με «καταδρομική επιχείρηση», αν χρειαστεί.
Το μήνυμα πρέπει να φτάσει στους διακινητές, ότι δεν παίζουμε!

Μπορεί να γίνει…
--Το ίδιο και με άλλους λαθρομετανάστες που πρωτοστάτησαν σε αντίστοιχα επεισόδια στη Σάμο και τη Λέσβο.
 Δεν χρειάζεται να τους πιάσουν «όλους». Κάποιους να εντοπίσουν, να τους συλλάβουν και να τους απελάσουν. Κατά προτίμηση τους επικεφαλής.
Μπορεί να γίνει (τους ξέρουν οι πάντες στα νησιά).
--Το ίδιο και με κάποιες ΜΚΟ – κυρίως από εκείνες που ΔΕΝ δηλώθηκαν στο μητρώο, αλλά είναι γνωστό ότι σκορπούν χρήματα δεξιά και αριστερά. Και δασκαλεύουν τους λαθρομετανάστες να λένε ψέματα. Ή τους περιμένουν όταν καταφθάνουν στην Ελλάδα, άρα βρίσκονται σε «επιχειρησιακή επαφή» με τους διακινητές που μας τους στέλνουν από απέναντι
.

-- Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πολύ ευκολότερα – και να βγάλουν τεράστια «λαβράκια» - αν ανοίξουν τα κινητά και των μεν (λαθρομεταναστών) και των δε (ΜΚΟ). Είναι εύκολο οι Αρχές να τα εντοπίσουν. Και να στήσουν δικογραφίες-φωτιά…
Έτσι θα ηρεμήσουν και οι τοπικές κοινωνίες. Γιατί θα καταλάβουν ότι υπάρχει κράτος που τις προστατεύει.
-- Χθες συνεπλάκησαν αλλοδαποί στην Ομόνοια. Με μαχαίρια, ρόπαλα και πιστόλια. Απολογισμός του πολύ βίαιου επεισοδίου: ένας νεκρός και κάμποσοι τραυματίες.
Ήταν σύγκρουση Σομαλών και Νιγηριανών κακοποιών για τον (μαφιόζικο) «έλεγχο της περιοχής» - δηλαδή για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της πορνείας που διεξάγεται εκεί.
Λέγεται πως και ο νεκρός και ο δράστης και κάποιοι εκ των τραυματιών ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί: λαθρομετανάστες που είχαν πάρει - ποιος ξέρει πώς - «προσωρινές άδειες», είχαν συλληφθεί επανειλημμένως και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό – από τα πολλά – που δείχνει πως μας έχουν έλθει χιλιάδες νεαρά άτομα, όχι να «δουλέψουν» εδώ, όχι για να «αφομοιωθούν» - δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να «αφομοιωθούν»- αλλά για να εγκληματήσουν. Και μάλιστα ατιμώρητα.
Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια «στρατιωτικού τύπου» επέμβαση, να καθαρίσει – έστω και προσωρινά – την Ομόνοια και τους γύρω δρόμους, να συλλάβει εκατοντάδες, να εντοπίσει τους δράστες των πρόσφατων αιματηρών επεισοδίων και να τους απελάσει.
Να καταλάβουν και οι πολίτες της Αθήνας πως «κάτι γίνεται». Και οι συμμορίες ότι δεν θα καλοπεράσουν στο εξής. Γι’ αυτό καλύτερα να φύγουν μόνοι τους.


Κι αυτό μπορεί να γίνει! Υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μπορεί να στοιχειοθετήσει πλήρως κατηγορίες (αν και δεν χρειάζεται). 
Μη φοβηθείτε τη χρήση βίας σε βάρος τέτοιων ατόμων. 
Να ανησυχείτε για τη βία που εκείνοι ασκούν – και θα συνεχίσουν να ασκούν, αν δεν πάρουν άμεσα ένα καλό «μάθημα».
-- Προχθές μαθεύτηκε ένα ακόμα απεχθές περιστατικό. Σε Λύκειο του Βύρωνα νεαροί 17χρονοι μαθητές πείραζαν μια συμμαθήτριά τους, ο αδελφός της πήγε να την υπερασπιστεί και τον ξυλοκόπησαν άγρια - για την ακρίβεια πήγαν να τον λιντσάρουν! Το θύμα διακομίστηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο και κινδύνευσε, προς στιγμήν, να χάσει το μάτι του.
Οι καθηγητές που παρακολουθούσαν τη σκηνή δεν αντέδρασαν. Και οι νεαροί δράστες που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα εμφανίστηκαν αμετανόητοι.
 Ειρωνεύονται το θύμα τους και το δικηγόρο του, ενώ έβγαζαν υπερήφανοι «selfies» με τα κινητά τους…!Χρειάζεται κι εδώ άμεση παρέμβαση με βαρείς συμβολισμούς:
-- Οι νεαροί δράστες να τιμωρηθούν όσο πιο αυστηρά γίνεται! Όχι μόνο για την εγκληματική βία που άσκησαν στο συμμαθητή τους, αλλά και για το θράσος που επέδειξαν μετά.
-- Να γίνει αμέσως δικογραφία σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων.

-- Να τιμωρηθούν επίσης με διοικητικές ποινές οι καθηγητές που παρακολουθούσαν την σκηνή αδιάφορα - και δεν επενέβησαν. Ο φόβος δεν είναι επαρκές «ελαφρυντικό».

-- Να υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση για να αλλάξει το καθεστώς αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας. Γιατί με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, τέτοια περιστατικά βίας μένουν ουσιαστικά ατιμώρητα. 
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «χοντρές πλάκες» και μικρο-πταίσματα. Ούτε καν με «μπούλινγκ». 
Έχουμε να κάνουμε με δυνάμει κακουργήματα.
-- Να αλλάξει άμεσα και ο κώδικας ευθύνης των δασκάλων στα σχολεία. 
Τη μια μέρα μικρή μαθήτρια τη βάζουν οι συμμαθητές της να… γλείψει ακαθαρσίες στις τουαλέτες! Λίγο αργότερα λιντσάρουν νεαροί μαθητές-τραμπούκοι συμμαθητή τους.
 Και οι καθηγητές δεν επεμβαίνουν! Γιατί ξέρουν ότι θα βρουν τον μπελά τους.
Ε λοιπόν, στο εξής να ξέρουν ότι θα βρουν τον μπελά τους, αν ΔΕΝ επέμβουν σε τέτοια περιστατικό!
 Να τους δοθούν «δικαιοδοσίες», να τους δοθεί «νομική προστασία», αλλά τους δοθεί και «ευθύνη».
 Δεν μπορεί να μένουν απαθείς στο όργιο βίας που ξεσπάει πλέον μέσα στα σχολεία. Δεν είναι «παιδαγωγοί» αυτοί! Έχουν εξελιχθεί σε «επιτήδειους» ουδέτερους.
Αυτά όλα θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία – και στους γονείς και στα παιδιά και στους δασκάλους.
Όλα τα παραπάνω είναι μια πολύ μικρή και πολύ ενδεικτική – σίγουρα όχι εξαντλητική – λίστα κυβερνητικών αντιδράσεων και πρωτοβουλιών που μπορούν να γίνουν άμεσα.
Είναι απολύτως εφικτά - όλα! Απλά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο (πρόσφατο) παρελθόν και γι’ αυτό μοιάζουν, ίσως, «πολύ τολμηρά».
Δεν είναι «τολμηρά»! Είναι στοιχειώδη για κάθε «ευνομούμενη» χώρα.
Φτάνει να θελήσει η κυβέρνηση να σπάσει αυγά.
--Αν το κάνει, θα έχει μόνο κέρδος.
--Αν δεν το κάνει, πολύ σύντομα θα χυθεί αίμα και θα έχουμε πολύ σοβαρότερα ξεσπάσματα βίας. Που δεν θα αντιμετωπίζονται πια με συμβολικές ενέργειες.

ΥΓ.1 Κάποιος να ενημερώσει το ΣΥΡΙΖΑ και τις πάσης φύσεως «πολιτικώς ορθές»… «άγαμες θυγατέρες» που καταγγέλλουν τα κλειστά κέντρα λαθρομεταναστών εν ονόματι της Ευρώπης, ότι το ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) πρόσφατα αποφάσισε πως:
«Αν κάποιος συλληφθεί να εισέρχεται παρανόμως στα σύνορα της χωρών της ΕΕ χάνει το δικαίωμα υποβολής αιτήσεως ασύλου, μπορεί να συλλαμβάνεται από τις εθνικές αρχές και να απελαύνεται στη χώρα του».

ΥΓ.2 Σύμφωνα με την κρατούσα ερμηνεία σήμερα (κατά τη νομική μελέτη των Χ. Μ. Ακριβοπούλου & Μ. Παπανδρέου):
«…Η Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο άρθρο 14 παρ. 1 κατοχυρώνει το δικαίωμα του καθενός να ζητά άσυλο. 
Χρειάζεται να τονιστεί, όμως, ότι αυτή η ρύθμιση δενείναι εισαγωγική ενός «δικαιώματος σε άσυλο», αλλά ενός δικαιώματος στην αίτηση ασύλου…»
Και παρακάτω:
η χορήγηση ασύλου συνιστά εν τέλει κυριαρχικό δικαίωμα του ίδιου του κράτους (principle of sovereignty), από την οποία απορρέει ταυτόχρονα η υποχρέωση όλων των υπολοίπων κρατών να σεβαστούν τη σχετική επιλογή ως κυριαρχική και όχι για αντίστοιχο «δικαίωμα» των υποκειμένων… 

Ένα κράτος είναι δυνατόν να σταθμίσει άλλα δικαιώματα, αρχές ή συμφέροντα προκειμένου να προβεί στη χορήγηση ασύλου, όπως για παράδειγμα η κρατική ασφάλεια. 
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος που κυριαρχικά επιλέγει να μη χορηγήσει άσυλο δεν υπέχει ευθύνη έναντι οποιουδήποτε άλλου κράτους…
Με δύο λόγια: το Διεθνές Δίκαιο μας υποχρεώνει να τους φερόμαστε καλά, να μη τους εξευτελίζουμε, να μη τους βασανίζουμε...
Να δεχόμαστε την ΑΙΤΗΣΗ ασύλου που μας κάνουν - ΟΧΙ να τους χορηγούμε ΑΣΥΛΟ υποχρεωτικά!
Και οι σχετικές αποφάσεις μιας χώρας, αν θα δώσει άσυλο ή όχι,είναι ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ της δικαίωμα, που όταν το ασκεί ΔΕΝ οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε κανένα. Πολύ περισσότερο, αν επικαλεστεί λόγους Ασφαλείας.
Και βεβαίως το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου χάνεται από άτομα που έχουν διαπράξει αδικήματα…
Τελεία και παύλα…

Σχόλια