Αγρια σύγκρουση Ρώμης με το φασιστοκρατούμενο Βερολίνο- Σαλβίνι σε Σταϊνμάιερ: «Κοίτα τη δουλειά σου - Η Γερμανίδα πλοίαρχος πάει φυλακή»

Αγρια σύγκρουση Ρώμης-Βερολίνου - Σαλβίνι σε Σταϊνμάιερ: «Κοίτα τη δουλειά σου - Η Γερμανίδα πλοίαρχος πάει φυλακή»
Μ.Σαλβίνι: "Αν ο Μακρόν θέλει αλλοδαπούς, τότε θα του στείλουμε το επόμενο πλοίο στη Μασσαλία"

Αγρια πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας και Ιταλίας για τη σύλληψη της Γερμανίδας πλοιάρχου του πλοίου Sea Watch 3.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και πρόεδρος της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απάντησε πριν λίγο σε Βερολίνο και Παρίσι λέγοντας πως "οι εγκληματίες πρέπει να μένουν φυλακή".

"Οσο αφορά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, θα πρέπει να κοιτάζει την δουλειά του και τι συμβαίνει στην Γερμανία και να καλεί τους πολίτες της χώρας του να μην παραβιάζουν τους ιταλικούς νόμους όπως επίσης και να σταματήσουν να απειλούν τους αστυνομικούς μας επειδή εφαρμόζουν τους νόμους.


Γνωρίζετε ότι απειλούν τις ζωές τους;

Eμείς δικάζουμε τους εγκληματίες και τους βάζουμε στη φυλακή.

Είσαι πλούσια, λευκή και γερμανίδα; Πήγαινε ταξίδι στην Λίμνη Como ή γίνε εθελόντρια βοηθώντας ηλικιωμένους και ανάπηρους, μην έρχεσαι στη Μεσόγειο παίρνοντας λεφτά και φέρνοντας αλλοδαπούς στα ιταλικά λιμάνια.

Η γερμανίδα πλοίαρχος θα απελαθεί από την Ιταλία
.

Εγώ υπερασπίζομαι την χώρα μου

Οσο αφορά την Γαλλία, αν η κυβέρνηση Μακρόν είναι τόσο γενναιόδωρη, τότε θα τους στείλουμε το επόμενο πλοίο γεμάτο αλλοδαπούς στην Μασσαλία".
Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας επιτίθεται στον Μ.Σαλβίνι για την σύλληψη της γερμανίδας πλοιάρχου του πλοίου Sea Watch 3, το οποίο ελλιμενίστηκε πριν λίγες μέρες στην Λαμπεντούζα με 42 αλλοδαπούς........

«Μπορεί να υπάρχουν ιταλικοί κανόνες σχετικά με το πότε μπορεί ένα πλοίο να πλησιάσει ένα λιμάνι. Μόνο που η Ιταλία δεν είναι οποιοδήποτε κράτος. Η Ιταλία είναι στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ιδρυτικό μέλος της. Και γι' αυτό μπορούμε να περιμένουμε από μια χώρα όπως η Ιταλία ότι θα συμπεριφερθεί διαφορετικά», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και τόνισε ότι «όποιος σώζει ανθρώπους, δεν μπορεί να θεωρείται εγκληματίας».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι το Βερολίνο πιέζει για ευρωπαϊκή λύση στο θέμα των διασωθέντων στη Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και ότι τόσο για την γερμανική κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σημαντικό η αλληλεγγύη να επιδεικνύεται από την ευρύτερη δυνατή συμμαχία ευρωπαϊκών κρατών.

Ο υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας και Εξωτερικών Σχέσεων Γκερντ Μιούλερ δήλωσε ότι αναμένει άμεση αντίδραση από την ΕΕ και σε ό,τι αφορά την πλοίαρχο του σκάφου,ς Καρόλα Ρακέτε, τόνισε ότι ενήργησε σε κατάσταση απόλυτης έκτακτης ανάγκης γι' αυτό και πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερη.

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στον ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ο ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ:

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για την ανάγκη να βρούμε επιτέλους μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους πρόσφυγες. Οι αξιολογήσεις του Σαλβίνι μου είναι αδιάφορες. Ως ευρωπαίος πολίτης έχω απόλυτη κατανόηση γι' αυτή τη γυναίκα, η οποία θεωρώ ότι συμπεριφέρθηκε γενναία. Και έχω εμπιστοσύνη στην ιταλική Δικαιοσύνη», δήλωσε.

«Το πραγματικό σκάνδαλο είναι οι πνιγμοί στην Μεσόγειο, οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης που απουσιάζουν και ο ελλιπής μηχανισμός κατανομής προσφύγων στην Ευρώπη», δήλωσε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Σχόλια