Κοτζιάς: Μιλάει για υποκλοπές από ΕΥΠ, Ρώσους και Κινέζους, αλλά όχι για CIA και Mossad

© George Vitsaras / SOOC

Γεια σου ρε Κοτζιά παμπόνηρε που σε κρυφακούν Ρώσοι και Κινέζοι… Για CIA και Μοσάντ γιατί δεν μιλάς πονηρούλη; Γιατί τους εμπιστεύεσαι απόλυτα; Γιατί αποκλείεται να σε παρακολουθούν αυτοί ως δικό τους παιδί; Γιατί τους τα λες απευθείας άρα δεν χρειάζεται να κρυφακούν; Πες μας ρε Κοτζιά …πες μας να ξέρουμε …γιατί η Ελληνική Ιστορία έχει πολλή CIA κι εσένα σε έβαλαν στο μάτι …οι Κινέζοι;

Σε άρθρο στο “Sputnik” διαβάζουμε ότι:


Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στις καταγγελίες που είχε κάνει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι τα e-mail που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα μπορούσαν να έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ, ρωσικές ή κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

Στις καταγγελίες που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος για ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζα) από συγκεκριμένη εταιρεία, απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει στη Βουλή τις διαδικασίες για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, κάνοντας λόγο για παρέμβαση και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παρουσιάζοντας ως αποδείξεις κάποια e-mail.

Απαντώντας σήμερα στις καταγγελίες αυτές, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των e-mail υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ηλεκτρονική αλληλογραφία που έγινε μέσω αμερικανικών server κι όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Επικαλούμενος, μάλιστα, ειδικούς από τμήματα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, υποστήριξε ότι η υποκλοπή θα μπορούσε να έχει γίνει μόνο από «χάκερ της ΕΥΠ, ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινέζικες». Δεν απέκλεισε, βέβαια, και το ενδεχόμενο «να έχουμε πλαστογράφηση κειμένων».

Αναλυτικά, ο κ. Κοτζιάς είπε:.......

«Ήρθε ένας βουλευτής με 13 e-mail διπλωματών που συνεννοούνταν μεταξύ τους, με τα εξής επιχειρήματα:
  • Για να μην τα ανακαλύψει, κατέστρεψε ο Κοτζιάς τον server του υπουργείου.
  • Μαζί με αυτόν, κατέστρεψε και τα e-mail των διπλωματών για να μην τους πιάσουμε
  • Εγώ, όμως, που είμαι μάγκας και έχω φίλους διπλωμάτες, τα έβγαλα από τον server και τα έσωσα».
Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, περιέγραψε ότι πήρα ο ίδιος από τη Βουλή να δει τα συγκεκριμένα e-mail.
«Και βλέπω ότι είναι e-mail από έναν server που δεν τον ήξερα – sbcglobal.com — και απευθύνεται σε ένα e-mail, hotmail.com. Δηλαδή είναι μια συζήτηση που δεν περνάει από τον server του υπουργείου κι άρα είτε τον είχα καταστρέψει, είτε είχα καταστρέψει τα έγγραφα ή οτιδήποτε, δεν είχα πρόσβαση».
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως ο κ. Καμμένος «λέει το ψέμα για να κρύψει πώς βρήκε» τα συγκεκριμένα e-mail.

«Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτοί οι δύο servers; Είναι αμερικανικοί server και δεν μπαίνεις εύκολα σε αμερικανικούς server γιατί “βαράνε τα καμπανάκια”», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.
«Ρώτησα τους ειδικούς – έχουμε δύο καλά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πληροφορικής και Δικτυών και μου απάντησαν (ότι) μόνοι δύο μπορούν να το κάνουν αυτό: ή χάκερ της ΕΥΠ ή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινέζικες», δήλωσε.
«Άρα εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους είδους πράγματα – δεν το ξέρω, λέω τι λένε οι ειδικοί», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.


Καμμένος: Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται όταν τα e-mail είναι αληθινά


«Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημόσια ότι είναι αληθινά, αδιαμφισβήτητα τα e-mail αυτά που δείχνουν πώς έστησε τον διαγωνισμό στο ΥΠΕΞ», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερθείς στην ΕΥΠ, είπε ότι η υπηρεσία «δεν υποκλέπτεις αμερικανικούς servers» και πως «εάν είχαν τεθεί υπόψη της αυτά τα e-mail θα μπορούσε κάλλιστα να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί» η υπόθεση.
Μιλώντας για τον κ. Κοτζιά, είπε ότι «δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του της Στάζι όταν ο κ. Κοτζιάς έγγραφε κείμενα. Ούτε οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο».
Κάλεσε, μάλιστα, ον κ. Κοτζιά «να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών και να δει γιατί τον λένε ‘Σουσλόφ’ ή ‘Μπέρια’».

Σχόλια