Σφαλιάρα Όρμπαν: Ο Τζόρτζ Σόρος θα μείνει οριστικά εκτός Ουγγαρίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Αμείλικτος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας παρά τις μεγάλες πιέσεις από την Ε.Ε.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου
«Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους νόμους της σχετικά με τα διεθνή πανεπιστήμια παρά τις πιέσεις της ΕΕ και τις μεσολαβήσεις εκ μέρους της Γερμανίας για ένα πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Τζορτζ Σόρος», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Να θυμίσουμε πως πριν δυο χρόνια (το 2017) ίσως για λόγους «ελιγμού», είχε αποφασιστεί να γίνει μια
υποχώρηση σχετικά με τη νομοθεσία για να..ευνοηθεί το πανεπιστήμιο του δισεκατομμυριούχου.......
Φαίνεται όμως πως τα πράγματα άλλαξαν. 
Ο Εθνικοδεξιός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, που συγκρούεται επί μονίμου βάσεως με την Ευρωπαϊκή Ένωση,κατηγορήθηκε ότι «περιορίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία» με τους νέους κανόνες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φυσικά αυτό που ενοχλεί είναι ότι επηρεάζεται από τη νομοθεσία Όρμπαν, το κολέγιο που έχει ιδρύσει ο…«φιλάνθρωπος» Τζόρτζ Σόρος.
Πριν περίπου πέντε μήνες έγινε μεγάλη συγκέντρωση κατά του Όρμπαν από την θολοκουλτούρα της αριστεράς, υπέρ του πανεπιστημίου του Σόρος.
Ωστόσο δεν φαίνεται να «ίδρωσε» το αυτί της κυβέρνησης Όρμπαν.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην σε όσα πιστεύουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζολτάν Κόβατς στο Reuters. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας «δεν θα αλλάξουμε τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ουγγαρία. Εξακολουθούμε να λειτουργούμε όπως και πριν».
Αποτέλεσμα: Το πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο δημιούργησε ο Σόρος πριν χρόνια στη χώρα, αναγκάζεται να φύγει από την πλέον εχθρική για τον δισεκατομμυριούχο Ουγγαρία και να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων του στην Αυστρία από τον Σεπτέμβριο.
Ο Εθνικοδεξιός Όρμπαν, έχει κατ επανάληψη «διασταυρώσει ξίφη» με τον Τζόρτζ Σόρρος αλλά και την Ε.Ε όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης. Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχε δώσει εντολή να τοποθετηθούν στην χώρα αφίσες με μηνύματα εναντίον του Γιούνκερ και τους Σόρος, λέγοντας οτι καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Και στην περίπτωση Όρμπαν, βλέπουμε για ακόμη μια φορά την τακτική του ελιγμού: Δεν λές αμέσως όχι στους ισχυρότερους από εσένα, δεν κάνεις βεβιασμένες κινήσεις, κερδίζεις χρόνο και την κατάλληλη στιγμή απαντάς όπως πρέπει.
Αυτό καλό θα ήταν να το καταλάβουν οι Έλληνες που περιμένουν να βγει κάποιος πρωθυπουργός, ο οποίος θα πάει αμέσως κόντρα σε Ε.Ε και παγκοσμιοποιητές λές και είναι ο…σούπερμαν.
Κανείς δεν έχει σκεφτεί, αν κάποιος υποθετικά το κάνει αυτό, οι συνέπειες για τη χώρα ποιες θα είναι; (θυμηθείτε την περίπτωση Καραμανλή το 2008)
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ακόμη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που τώρα είναι ο μεγάλος και ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, κάποτε πήγαινε στις εβραϊκές συναγωγές και εν γένει ενεργούσε σαν πιόνι των παγκοσμιοποιητών, ώσπου βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για «αντεπίθεση».
Δείτε παρακάτω τι είχε προηγηθεί στην Ουγγαρία με το ίδρυμα Σόρος, πριν τεθεί το θέμα του πανεπιστημίου του δισεκατομμυριούχου:
(φώτο: Eurokinissi)

Σχόλια