Αποκάλυψη: Με διαταγή το λιμενικό απαγορεύει την απαγγελία ύμνων στην παρέλαση (έγγραφο- σοκ)


Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του parapolitika.gr σχετικά με τις «εντολές» των ανωτέρων στην Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών.
Συγκεκριμένα το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα έγγραφο το οποίο αποτελεί επίσημη διαταγή για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και αναφέρεται στα συνθήματα που λένε (πάντα ) τα άτομα της συγκεκριμένης μονάδα τη στιγμή που παρελαύνουν.


Αναλυτικότερα το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019» απαγορεύει ρητά την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019».
 Μάλιστα το ίδιο έγγραφο επιχειρηματολογεί πάνω στη σχετική απόφαση σημειώνοντας πως αυτό γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος» ενώ συνεχίζει απειλώντας με επιπτώσεις σε όποιον παραβεί τις διαταγές γράφοντας πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί «η αποφυγή κυρώσεων πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη, πράγμα το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν»…

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα των «απόψεων» αλλά και του «φόβου» της ελληνικής κυβέρνησης για τη… Μακεδονία ξακουστή.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι και το περιστατικό με τον αλεξιπτωτιστή, Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή» πέφτοντας με το αλεξίπτωτο και τραβούσε βίντεο. 
Η τιμωρία επιβλήθηκε μετά το πέρας της Άτυπης Προκαταρκτικής Εξετάσεως που είχε διαταχθεί σε βάρος του.
Ο κρητικός καταδρομέας τιμωρήθηκε με έξι μέρες κράτηση, όμως σύμφωνα με την απόφαση της ποινής του αυτή επιβλήθηκε από τον Διοικητή της ΣΧΑΛ για παράβαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια του άλματος στατικού ιμάντα και μόνο, αφού το προαναφερθέν εμβατήριο – συμφώνως με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ – είναι νόμιμο και επομένως δεν υπήρχε αδίκημα.

Το «Μακεδονία ξακουστή» μπορέι λοιπόν να είνια ένα σύνθημα νόμιμο - σύμφωνα και με το ΥΠΕΘΑ - όμως σίγουρα δεν είναι σύμφωνοι με αυτό οι υπουργοί της κυβέρνησης. Μάλιστα ο ίδιος ο κυριος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πριν από λίγα 24ωρα σε ομιλία του στη Βέροια, είπε ότι πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των γειτόνων.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν έξω από την αίθουσα που μιλούσε και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».


Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/apokalipsi-me-diatagi-to-limeniko-apagorevi-tin-apangelia-imnon-stin-parelasi-engrafo-sok

Σχόλια