Μητροπολίτες Μακεδονίας: Καταστροφική για τα συμφέροντα της Ελλάδας η συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα σε όλους του εμπλεκόμενους, σε πολιτική και θρησκευτική ηγεσία να μην κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο στέλνουν με επιστολή τους 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας.
Οι Μητροπολίτες εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη Συμφωνία, σε ενδεχόμενο αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της πΓΔΜ ενώ κάνουν λόγο για αλυτρωτικές βλέψεις της πΓΔΜ οι οποίες είναι έκδηλες, επικαλούμενοι τις πρόσφατες δηλώσεις Ζαεφ για τη μακεδονική γλώσσα. 
«Η αδιαλλαξία των γειτόνων μας, μας επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο» σημειώνουν οι Μητροπολίτες και υποστηρίζουν ότι οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».
«Επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελέσει μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητας» δηλώνουν οι Μητροπολίτες, καλώντας τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους και να μην «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας την συμφωνία.
Οι μητροπολίτες αναφέρονται και στις μαθητικές καταλήψεις που έγιναν πρόσφατα στη Μακεδονία και τις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, συγκρίνοντάς τες με κάποιο τρόπο με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. «Είναι φασιστικό να υπερασπίζεται κανείς την πατρίδα του και τα συμφέροντά της;» διερωτώνται με αναφορά στο Πολυτεχνείο, όταν «ουδείς μιλά για υποκίνηση των εξεγερθέντων στο Πολυτεχνείο».
Στους παραλήπτες συμπεριλαμβάνονται και ο .......
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς στην επιστολή τους οι 22 Μητροπολίτες εξαπολύουν «κατηγορώ» στην Εκκλησία της πΓΔΜ λέγοντας πως πρόκειται για σχισματική οντότητα που προωθεί ανθελληνικές θέσεις όσον αφορά την ιστορία της Μακεδονίας, και υπογραμμίζουν πως θα ήταν λάθος να της αναγνωριστεί αυτοκέφαλο.

Σχόλια