«Ζωντανεύει» το Jurassic Park: Θα «αναγεννήσουν» δεινόσαυρους από προϊστορικά τσιμπούρια;

Η μεγάλη ανακάλυψη τεσσάρων τσιμπουριών της προϊστορικής περιόδου, που είχαν παγιδευτεί σε κεχριμπάρι, ανοίγει το δρόμο για μία «έκρηξη» στον τομέα της παλαιοντολογίας.

Μπορεί ο άνθρωπος να «συμβιώσει» με τους δεινόσαυρους; Αν ναι, τι θα γίνει; Θα επικρατήσει ο πιο δυνατός, ή ο πιο εξελιγμένος; Μπορεί να δημιουργηθεί ένα Πάρκο Δεινοσαύρων και να λειτουργήσει με ασφάλεια; Είναι εφικτή η «αναγέννηση» μέσω κλωνοποίησης των ισχυρότατων ερπετών; Μπορεί ο σημερινός κόσμος να «φιλοξενήσει» μία πραγματικότητα που έλαβε χώρα πριν από εκατ. χρόνια;
 Όλα τα παραπάνω και δεκάδες ακόμα ερωτήματα είναι πιθανόν να απαντηθούν στο άμεσο μέλλον. Το σενάριο της υπερπαραγωγής του κινηματογράφου, Jurassic Park όχι μόνο δεν φαίνεται να μένει στη...

μεγάλη οθόνη, αλλά είναι πλέον πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα. Πώς; Με την ευκαιρία της ανακάλυψης τεσσάρων προϊστορικών τσιμπουριών, τα οποία βρέθηκαν παγιδευμένα σε κεχριμπάρι.

Η ανακάλυψη των τσιμπουριών, σε συνδιασμό με τη σημερινή τεχνολογία, είναι δυνατόν να κάνουν θαύματα. Όπου δίπλα στη λέξη «θαύμα», τοποθετούμε την αναγέννηση των δεινοσαύρων. Το αίμα που έχουν κατακρατήσει τα τσιμπούρια της προϊστορικής περιόδου μπορεί να δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία γεννετικού υλικού.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη ανακάλυψη και υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν το μεγάλο σχέδιο αναγέννησης σε ελεγχόμενο περιβάλλον των δεινοσαύρων. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να μελετήσουν δια ζώσης έναν εν πολλοίς άγνωστο κόσμο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της ανθρωπότητας για το παρελθόν του πλανήτη.

Πριν από έναν χρόνο, επιστήμονες προσπάθησαν να συλλέξουν αίμα δεινοσαύρου από απολιθωμένα προϊστορικά κουνούπια, τα οποία επίσης είχαν βρεθεί παγιδευμένα σε κεχριμπάρι. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, δεν απέδωσαν καρπούς.

Τα τσιμπούρια, όμως, απορροφούν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αίματος και εικάζεται πως, αν και μετά από τόσα χρόνια, θα δώσουν ικανό δείγμα γεννετικού υλικού, ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση DNA των δεινοσαύρων.

Πρόκειται για τη μεταφορά του κινηματογραφικού σεναρίου στην πραγματικότητα ή θα αποδειχθεί ότι οι ελπίδες της επιστημονικής κοινότητας ήταν φρούδες;

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια