Ερντογάν: Θα μας διαμελίσουν όπως έκαναν και πριν 100 χρόνια 

«Εάν χάσουμε την Ιερουσαλήμ τότε δεν θα μπορούμε να προστατέψουμε τη Μεδίνα. Εάν χάσουμε τη Μεδίνα – θα χάσουμε τη Μέκκα και την Καάμπα», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, παριστάνοντας με τις δηλώσεις αυτές τον «προστάτη» όχι μόνο της Ιερουσαλήμ αλλά και των ιερών πόλεων της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στους Σαουδάραβες.

Το Σάββατο ο Τούρκος σουλτανοπρόεδρος ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ακυρώσει την αναγνώριση του Ντόναλντ Τραμπ. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αφενός μεν γιατί οι ΗΠΑ είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μάλιστα ο Ερντογάν διαμήνυσε προς τον ΟΗΕ ότι εάν αποτύχει να «τακτοποιήσει το θέμα», η Τουρκία θα κάνει όλα τα αναγκαία εντός νόμιμων πλαισίων για να πολεμήσει την αναγνώριση των ΗΠΑ. «Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη ή την Ιερουσαλήμ επειδή απλά το επιθυμεί το Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν.

Τρέμει τον διαμελισμό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεστόμισε μεταξύ άλλων και τους πραγματικούς του φόβους.....


«Όπως πριν έναν αιώνα [σ.σ. μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο], ο ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει προσπάθειες να τον ανασχηματίσουν [σ.σ. αλλαγές συνόρων εννοεί] με αίμα, δάκρυα και διαμάχες μεταξύ αδελφών [σ.σ. μεταξύ μουσουλμάνων]», είπε ο Ερντογάν.

Τι εννοεί; Ότι όπως πριν 100 χρόνια η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαμελίστηκε, έτσι και τώρα οι δυτικοί σχεδιάζουν νέα σύνορα στη Μέση Ανατολή. Και ποιος θα διαμελιστεί; Τι φοβάται ο Ερντογάν; Ο ηγέτης της Τουρκίας φοβάται τον διαμελισμό της χώρας του και είναι λογικό.

Η εναπομείνασα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία σημερινή Τουρκία είχε το 1935 μόλις 17 εκ. πληθυσμό. Η Ελλάδα τότε είχε 8 εκ., ήμασταν δηλαδή αναλογία 1 προς 2,5. Μια Τουρκία 17 εκ. ανθρώπων σε όλη την έκτασή της δεν συνιστούσε τότε απειλή.

Η δημογραφική όμως έκρηξη που σημειώθηκε στη γειτονική μας χώρα τις τελευταίες δεκαετίες έφθασε τον πληθυσμό της Τουρκίας στα 79,5 εκ.

Μπορεί να μην είναι όλοι Τούρκοι, αφού πρόκειται για μια πολυεθνική χώρα, ωστόσο, ο υπερπληθυσμός της τροφοδοτεί «όνειρα» για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετατροπή της σε υπερδύναμη.

Πώς αντιμετωπίζεται ένας τέτοιος κίνδυνος που απειλεί πρωτίστως την κυριαρχία της Δύσης, την ειρήνη και την ασφάλεια, στην περιοχή; Με διαμελισμό της Τουρκίας αντιμετωπίζεται. Ο Ερντογάν το ξέρει για αυτό και το αναφέρει συχνά σε ομιλίες του, ενώ τώρα από ό,τι φαίνεται προσπαθεί να παρουσιάσει τον επικείμενο διαμελισμό της Τουρκίας ως ζήτημα που αφορά όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Στην πραγματικότητα προσπαθεί να συσπειρώσει όλο τον μουσουλμανικό κόσμο κατά της Δύσης, διαδίδοντας ότι η Δύση έχει σχέδιο για ολοκληρωτική καταστροφή των μουσουλμάνων.

«Οι λαοί του ισλαμικού κόσμου πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για επιθέσεις που θα επιχειρήσουν να γκρεμίσουν τους μουσουλμάνους εκ των έσω» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου