Δραματική προειδοποίηση Πάπα Φραγκίσκου: «Είμαστε κοντά σε ένα καταστροφικό πόλεμο που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους»

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος την κατάσταση όπως εκτυλίσσεται στην Κορεατική Χερσόνησο μιλώντας το Σάββατο σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αίγυπτο πίσω στην Ρώμη μετά από επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί.

Πιο συγκεκριμένα ο Πάπας είπε πως «η κατάσταση με...
την Βόρεια Κορέα έχει γίνει τόσο θερμή που υπάρχει ο κίνδυνος ο κόσμος να περιπέσει στη δίνη ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου, όπου ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας θα χαθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν θα βρίσκεται στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, αλλά πρόσθεσε πως έχει κάποια ένδειξη ότι η 

Ουάσιγκτον έχει ζητήσει μια τέτοια συνάντηση ακόμη.

Αναφερόμενος στο πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση είπε:

«Θα πω αυτό που έλεγα πάντα, σε όλους τους ηγέτες σε διάφορες θέσεις: Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε μια λύση για τα προβλήματά μας μέσω της διπλωματικής οδού».

Ο Πάπας σχολίασε το γεγονός της βορειοκορεατικής δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου αμέσως μετά την προειδοποίηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ο οποίος είχε πει ότι η αποτυχία αναστολής των δοκιμών της Βόρειας Κορέας μπορεί να οδηγήσει «σε καταστροφικά αποτελέσματα».

«Στο ερώτημα για τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας βρίσκεται στην επικαιρότητα για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αλλά τώρα η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα θερμή», είπε για να συνεχίσει:

«Μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σήμερα ένας μεγάλος πόλεμος θα σκοτώσει, δε θα πω τη μισή ανθρωπότητα, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής και τον πολιτισμό, τα πάντα τα πάντα» είπε με έμφαση "Θα είναι κάτι το τρομερό. Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να το αντέξει", κατέληξε.

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέες απειλές όχι κατά των ΗΠΑ αυτή τη φορά αλλά του Ισραήλ. Αιτία η ρήση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Avigdor Liberman ότι ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος Kim Jong-un είναι «τρελός».

Αντιδρώντας σε αυτόν τον χαρακτηρισμό το κρατικό πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας απάντησε με οργίλο ύφος:

«Οι απρόσεκτοι αυτοί χαρακτηρισμοί του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας δείχνουν μια ρυπαρή και δόλια συμπεριφορά και μια θανατηφόρα πρόκληση για την Β. Κορέα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σε αυτή αφού γίνεται λόγος για την πολιτική του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή όπου κατέχει παράνομα αραβικά εδάφη και διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταλήγει:


«Η κατοχή πυρηνικών όπλων είναι δικαίωμα για την αυτοάμυνα απέναντι στις προκλήσεις των ΗΠΑ. Όποιος προσβάλλει την αξιοπρέπεια του ανώτατου ηγέτη θα τιμωρηθεί με χιλιαπλάσιο κόστος».

Σχόλια