Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται και η Γερμανία φαίνεται να το απολαμβάνει.

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά...


Είναι η Γερμανία που προκαλεί την διάλυση της Ευρώπης -για μια ακόμα φορά-, αφού η Ιστορία, προφανώς, δεν διδάσκει τίποτα σε κανέναν.
Η Γερμανία γίνεται διαρκώς όλο και πιο πλούσια -απομυζώντας τις άλλες χώρες- και οι άλλες χώρες γίνονται όλο και πιο φτωχές, αφού δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός αναδιανομής, ώστε τα ελλείμματα κάποιων χωρών να καλύπτονται από τα πλεονάσματα άλλων.
Η Γερμανία παγίδεψε τις άλλες χώρες στο τρελοκομείο του ευρώ -στο όραμα μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής Ένωσης- και απολαμβάνει την ωραία παγίδα που έστησε.
Ας αφήσουμε την Ελλάδα απέξω, κι ας δούμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Βρετανία, η οποία δεν είχε κάνει το λάθος να υιοθετήσει το ευρώ, εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση -μετά από δημοψήφισμα-, η Ιταλία το σκέφτεται πολύ σοβαρά, στην Γαλλία υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι που υπόσχονται δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ, ενώ σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κόμματα και κινήματα που ζητούν την έξοδο από το ευρώ.
Τι έγινε, τρελάθηκαν όλοι αυτοί;

Ας δεχτούμε πως οι Έλληνες είναι ακατάλληλοι· είναι και όλοι οι άλλοι λαοί ακατάλληλοι;
Ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας λειτούργησαν σαν καμπανάκι για τις άλλες χώρες, που είδαν στην περίπτωση της Ελλάδας το δικό τους μέλλον.
Και μπορεί οι Έλληνες να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα τι τους συμβαίνει και τι πρόκειται να τους συμβεί -πάντα τσακωμένοι με την αλήθεια και την πραγματικότητα οι Έλληνες- αλλά οι άλλοι λαοί δεν θέλουν να πάθουν αυτό που έπαθαν οι Έλληνες και να ξεσκίσουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους, όπως έκαναν με μεγάλη ευκολία οι Έλληνες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μέλλον της Ευρώπης.
Αλλά όχι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση την διαλύει η Γερμανία, η οποία συμπεριφέρεται βλακωδώς για μια ακόμα φορά.


Αν συνεχίσει η Γερμανία αυτή την πολιτική, στην επόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανία δεν θα έχει θέση.
Και μπορεί η ευθύνη για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βαρύνει, κυρίως, τις γερμανικές κυβερνήσεις, αλλά θα πρέπει και οι Γερμανοί πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Φράσεις του τύπου «ο Σόιμπλε είναι κακός και άρρωστος, αλλά η Μέρκελ είναι καλή και άγια» είναι για καθυστερημένους.
Μέρκελ και Σόιμπλε υλοποίησαν ένα σχέδιο υποδούλωσης των ευρωπαϊκών χωρών στην Γερμανία και οι Γερμανοί πολίτες τους ακολούθησαν.
Οι Γερμανοί γίνονται ξανά ο πιο αντιπαθητικός λαός στην Ευρώπη και θα πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για αυτό......
Υπάρχει χρόνος για να αλλάξουν οι Γερμανοί την άθλια εικόνα που δημιουργούν για τους εαυτούς τους.
Αλλά φαίνεται πως, αν οι Έλληνες έχουν λατρέψει την ήττα, οι Γερμανοί έχουν λατρέψει την κυριαρχία.
Οι Γερμανοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά την αγάπη τους για κυριαρχία.
Για μια ακόμα φορά.

(Το 2012, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, είχε πει πως «η Γερμανία δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας του Χίτλερ και του Άουσβιτς». Ουσιαστικά, προσπάθησε να πει στους συμπατριώτες του πως η Γερμανία ετοιμάζεται να διαλύσει για μια ακόμα φορά την Ευρώπη.)


https://pitsirikos.net

Σχόλια