Μόσχα: «Διαθέτουμε όπλο που μπορεί να νεκρώσει τον αμερικανικό στόλο» - Βίντεο

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι διαθέστεις όπλο που μπορεί να «νεκρώσει» ολόκληρο τον αμερικανικό στόλο. Την είδηση διέρρευσε μέσω των κρατικών ΜΜΕ, ενόψει της «καθόδου» των αμερικανικών πλοίων στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και της έντονης παρουσίας  στις ακτές της Συρίας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, έχει κατασκευαστεί μία ηλεκτρονική συσκευή, η οποία....
ονομάζεται Khibiny και μπορεί να μπλοκάρει όλο το αμυντικό σύστημα των αμερικανικών πλοίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει δοκιμαστεί από Ρώσο πιλότο το 2014, στο USS Donald Cook, στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας «νέκρωση» σε όλα τα όργανα και τα συστήματα του πολεμικού πλοίου.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά Μέσα, ο Ρώσος πιλότος του Sukhoi Su-24, χτύπησε με δυνατά ραδιο-ηλεκτρονικά κύματα το αμερικανικό σκάφος. «Τα αμερικανικά πλοία είναι κατασκευασμένα να αντιμετωπίζουν επιθέσεις από αεροσκάφη, πλοία και βαλλιστικούς πυραύλους. Δεν είναι σχεδιασμένα, ωστόσο, να αντιμετωπίσουν ένα πιο απλό μέσο, όπως είναι τα ραδιοκύματα», τόνισε ο παρουσιαστής.

Το αμερικανικό ναυτικό επιβεβαίωσε ότι το USS Donald Cook είχε έρθει αντιμέτωπο με δύο Sukhoi Su-24 το 2014, αλλά δεν επιβεβαίωσε το χτύπημα με ραδιοκύματα.

Σχόλια