ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… «AΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!».


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερη σκληρή, όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ήταν η απάντηση προς τον Ταιγίπ Ερντογάν που έδωσε ο νέος Βούλγαρος πρόεδρος, Rumen Radev, απαντώντας στην κριτική του Ερντογάν για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάμειξη της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας για τις εκλογές της Κυριακής 26 Μαρτίου και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν επέκρινε την Βουλγαρία ότι δεν έχει δημοκρατία γιατί… απαγόρεψε Τούρκους υπουργούς να εισέρθουν στο βουλγαρικό έδαφος και να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ναι στο τουρκικό δημοψήφισμα και υπέρ του φιλοτουρκικού κόμματος Dost στις βουλγαρικές εκλογές.

Απαντώντας ο Βούλγαρος πρόεδρος, που όπως αναφέρουν οι πληροφοριες εξεμάνη με τον Ερντογάν, τον αποστόμωσε λέγοντας του.... πως, «εσύ δεν μπορείς να μας κάνεις εμάς μια ευρωπαϊκή χώρα μαθήματα δημοκρατίας όταν στην δική σου χώρα έχεις καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας και έχεις στείλει στην φυλακή χιλιάδες πολιτικούς σου αντιπάλους». Μάλιστα!

Η απάντηση αυτή εξέπληξε τους Τούρκους γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν ένα Βούλγαρο πρόεδρο που τους βάζει κυριολεκτικά στην θέση τους, καθώς ο προηγούμενος πρόεδρος, Μπόικο Μπορίσωφ ,ήταν ουσιαστικά το τσιράκι της Άγκυρας.

Αλλά όπως βλέπετε τα πράγματα αλλάζουν!

Άραγε εμείς θα κάναμε το ίδιο στις δικές μας εκλογές με την μειονότητα της Θράκης και την εκεί ανάμειξη της Άγκυρας ???



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr
ΠΗΓΗ

Σχόλια