Βρετανικός Τύπος:"Έτοιμη η Ελλάδα να ταπεινώσει τις Βρυξέλλες και να συνδεθεί με το δολάριο"

 Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανια και φασισμος

Η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ και να προτιμήσει το δολάριο. 
Την είδηση αυτή αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, επικαλούμενος δηλώσεις του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Τεντ Μάλο
Ο Μάλοξ αποκάλυψε πως Έλληνες ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν ερευνήσει την πιθανότητα - δυνατότητα να υιοθετήσουν το δολάριο σε περίπτωση Grexit.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Μάλοξ διαβεβαίωσε πως η Αθήνα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση που είναι έτοιμη να δεχθεί να συνδεθεί με το δολάριο με τον ίδιο τρόπο που το έχει κάνει και το Πουέρτο Ρίκο υό την προϋπόθεση βέβαια να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Mπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο οι ευρωπαίοι ηγέτες κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ φοβούνται ότι θα ταπεινωθούν απέναντι στο ανταγωνιστικό νόμισμα του δολαρίου χάνοντας την Ελλάδα από το κλαμπ της Eυρωζώνης.
Συνδέοντας το νέο εθνικό νόμισμα με το δολάριο η Αθήνα ελπίζει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που θα προκύψουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι, όπως σημειώνει η βρετανική Express που λένε πως η Ελλάδα απλά επιλέγει τη φυγή από ένα νόμισμα που δεν έχει κανένα έλεγχο επιλέγοντας ένα άλλο που επίσης δεν έχει κανένα έλεγχο.
Όπως είπε ο Μάλοξ σε συνέντευξη του: «Γνωρίζω κάποιους οικονομολόγους που ήρθαν σε επαφή με ιδρύματα στις ΗΠΑ φέρνοντας προς συζήτηση το θέμα της δολαροποίησης», για να συμπληρώσει:...

«Τέτοια θέματα βέβαια αναστατώνουν τους Γερμανούς οι οποίοι δεν θέλουν να ακούν τέτοιες ιδέες. Η Ελλάδα θα πρέπει να διακόψει τους δεσμούς της με το ευρώ. Θέλει αναδιάρθρωση του χρέους, θέλει αμομείωσή του και γνωρίζω πως κανείς στην Ευρώπη δε θέλει να ακούει για αυτό».
Ακόμη ο Μάλοξ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της και αυτό οι Γερμανοί δε θέλουν καν να το φανταστούν.
Αυτό σημαίνει κούρεμα του χρέους που βρίσκεται στις γερμανικές τράπεζες και κατά τη γνώμη μου επιστροφή στη Δραχμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου