Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;

Μου φαίνεται ότι έχουμε πέσει όλοι θύματα της απίστευτης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μας έχουν πιάσει όλους πολιτικούς «κότσους». Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει αυτή την περίοδο ένα πολιτικό θέατρο, ότι δήθεν αντιδρά με τα μέτρα που του ζητούν οι δανειστές να ψηφίσει από τώρα για μετά το 2018. Όμως τόσο αυτό το θέμα, όσο και το πλεόνασμα του 3,5% τα έχει ήδη συμφωνήσει και ΨΗΦΙΣΕΙ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: 

Στο τρίτο μνημόνιο (Ν. 4336/2015, παρ. Γ΄-  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, σελ. 1014 επ.) έχει ψηφίσει τα εξής:.....

«Η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο την επίτευξη μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω ενός συνδυασμού εμπροσθοβαρών (upfront στο αγγλικό κείμενο – δηλαδή λήψης εκ των προτέρων) παραμετρικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος ΦΠΑ και του συνταξιοδοτικού συστήματός της, υποστηριζόμενου από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η επαρκής προστασία των ευπαθών ομάδων. (….) 
Για την επιτυχία θα απαιτηθεί η συνεχής εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών επί πολλά έτη».
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΨΗΦΙΣΕΙ ότι θα νομοθετήσει εκ των προτέρων διάφορα μέτρα για τους φόρους, τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό για πολλά έτη, προκειμένου να επιτύχει το 3,5% πλεόνασμα.

Προσωπικά αμφιβάλω για το εάν οι βουλευτές γνώριζαν τι ψήφιζαν το 2015. Προφανώς δεν περίμενε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό θα το ζητούσαν οι δανειστές κάποια μέρα. Να όμως που τώρα, για τους δικούς τους λόγους, το ζητούν.

Ποιον λοιπόν θα πρέπει να κατηγορήσουμε τώρα; Τον Σόϊμπλε που κάνει τη «δουλειά» του ή τον ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 αψήφησε τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και πήγε και παραδόθηκε στον κάθε κ. Σόϊμπλε, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο και φυσικά και την πιο πάνω διάταξη;

ΥΓ1. Αν αναρωτιέστε τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και θα ψηφίσει τα μέτρα, μην ανησυχείτε. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι παίζει θέατρο.
ΥΓ2. Να σταματήσει το θέατρο και η ΝΔ, καθώς και όλη η αντιπολίτευση του συνταγματικού τόξου, γιατί όλοι μαζί ψήφισαν την πιο πάνω διάταξη.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…