Ο γκεσταμπίτης Σόιμπλε κουνάει το δάχτυλο στους Βρετανούς,Αλλά μάλλον θα του το βάλουν εκεί που του αξίζει...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα την βρετανική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε φορολογικό παράδεισο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιχειρήσεις έπειτα από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμηνύοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση θα «αποτύχει».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι σκοπεύει να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για να παραμείνει η βρετανική οικονομία ανταγωνιστική, καθώς οι διεθνείς τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν κάποιες από τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο στην ηπειρωτική Ευρώπη, εξαιτίας του φόβου το Ηνωμένο Βασίλειο να απολέσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ ως αποτέλεσμα του Brexit.


Ο Σόιμπλε δήλωσε όμως ότι...
οποιαδήποτε προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να συγκρατήσει είτε να προσελκύσει επιχειρήσεις με χαμηλή φορολόγηση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Μεγάλη Βρετανία με τις Νήσους Κέιμαν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μια εκδήλωση στο Βισμπάντεν στην Γερμανία. «Εάν μια μεγάλη χώρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει τα προνόμια μιας μικρής χώρας... αυτό θα αποτύχει», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό από τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας πως: «Για αυτό το λόγο χρειάζεται να συνεργαστούμε».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αν η Βρετανία επιλέξει να μετατρέψει την χώρα σε έναν φορολογικό παράδεισο, θα έχει κάνει μια «παράλογη οπισθοδρόμηση». 
Πηγή:  koutipandoras.gr

Σχόλια

  1. Yes Ms. Teresa mai, dissolves the neo-Nazi Merkel zombies and knocked down this crazy person with a disability from the European stairs.
    Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν σχέδιο της Ναζιστικής Γερμανίας.
    Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Με πρόσχημα την ισλαμική τρομοκρατία, τριγυρνάει τώρα στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και σε λίγο θα λεηλατήσει τη δημόσια περιουσία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.
    Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Oι Γερμανοί δεν είναι ένας νέος εχθρός του Ελληνικού έθνους, αλλά είναι ένας από τους πανάρχαιους εχθρούς των Ελλήνων.
    Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε και πάλι η ΕυρωΝαζιστική Γερμανία". Το 4ο ΡΑΙΧ είναι εδώ κι όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο δεν έχει καμία ηθική αναστολή να αποδεχθεί σαν κέρδος το οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει ακόμα και μέσα από την πιο μεγάλη εγκληματική πράξη.
    Ευδιάκριτο κέρδος να υπάρχει και από εκεί και πέρα δεν τους νοιάζει.
    Οι Σόϊμπλε - Μέρκελ το ξέρουν αυτό καλά και το απολαμβάνουν. Στα νύχια τους θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία των κρατών της Ευρώπης.
    Με αυτό το σκεπτικό "καταδίκασαν" αλλά ποτέ δεν τιμώρησαν μεγάλο πλήθος από Ναζί δολοφόνους εγκληματίες.
    Πρέπει λοιπόν να τελειώνουμε με την γερμανοκίνητη ΕΕ, ένα Ναζιστικό έθνος που δύο φορές έσπειρε τον θάνατο παγκόσμια και που δύο φορές η παγκόσμια κοινότητα του χαρίστηκε για να περάσει ξανά τα ίδια.. Και όταν όλα τελειώσουν, η Δημοκρατική πλέον Ευρώπη πρέπει να φροντίσει ώστε η Ναζιστική Γερμανία να μην ξαναπάρει δύναμη στα χέρια της ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου