Καρέλιας: 3 εκατ bonus στους εργαζόμενους από 53 εκατομμύρια κέρδη από την εργασία τους



Από  τα κέρδη του 2015 τα οποία ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2014  κατά 10 εκατομμύρια (σ.σ. 53 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους) φέτος ο γνωστός Ανδρέας Καρέλιας  έδωσε ένα ποσό γύρω στα 3 εκατ. ευρώ έως έκτακτη βοήθεια και παροχές στους εργαζόμενους του από την δουλειά των οποίων προέκυψαν τα παραπάνω κέρδη. 
 Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόκειται για ποσά που θα είναι καθαρά από φόρους καθώς η εταιρεία θα τους πληρώσει στο κράτος, που θεωρεί «golden boy» για παράδειγμα εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω οι οποίοι θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.700 ευρώ.

Όμως στην ομιλία του ο Ανδρέας Καρέλιας μίλησε για.....
την υπερφορολόγηση που υφίσταται η επιχείρηση του η αγορά καπνικών όπως και Ελληνική οικονομία. Υπερφορολογηση  για να βγει το πλεόνασμα  που θέλουν οι δανειστές και να μείνουν οι μνημονιακοί στο ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό  όπως αναφέρει πως  «μέσα στο 2016, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία 532.000.000 ευρώ περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 12 % σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κοντά στα 175.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις».
Τα παραπάνω σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για τις καπνοβιομηχανίες. Ήδη από χθες ισχύει και τυπικά η νέα φορολογική πολιτική στα καπνικά προϊόντα η οποία καθιστά την Ελλάδα την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υψηλότερη φορολόγηση στο προϊόν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην ομιλία του Καρέλια: «Το 90% της τιμής του προϊόντος μας, και αυτό έχει σημασία να το καταλάβουμε, ελέγχεται από το ελληνικό κράτος μέσα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ. Η Ελλάδα, σε ότι αφορά τα καπνικά προϊόντα, έχει τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη. Και να μην ισχυρίζονται κάποιοι ότι τα τσιγάρα στην Ελλάδα έχουν χαμηλές τιμές και μπορούν να πωλούνται ακόμα πιο ακριβά.


Λένε π χ. στην Αγγλία τα τσιγάρα κοστίζουν 12 ευρώ το πακέτο, αλλά αγνοούν ότι η Αγγλία έχει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή επί λιανικής από ότι η Ελλάδα, όπως επίσης αγνοούν ότι οι τιμές σε μια αγορά είναι ανάλογες και όχι αντιστρόφως ανάλογες με το επίπεδο του εισοδήματος.
Με άλλα λόγια, όταν το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι 93% ακριβότερο από το κόστος ζωής στην Αθήνα κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί η Αγγλική κυβέρνηση παίρνει λιγότερο φόρο από τα καπνικά από ότι η Ελληνική.
Ξεκινάμε την χρονιά με νέα αύξηση του φόρου και διερωτώμεθα προς τι αυτή η αύξηση; Διότι η βεβαιότητα για μειωμένα δημόσια έσοδα από τα καπνικά, είναι έκδηλη ακόμα και στους κυβερνώντες. Το μεγάλο ερωτηματικό λοιπόν είναι γιατί;»
με πληροφορίες από 247.gr

Σχόλια

  1. ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΕ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΤΩΧΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ.
    Αφιέρωμα στον άνθρωπο ΚΑΡΕΛΙΑ:
    Δεν υπάρχει κανένα κακό στο να επαναλάβεις μια καλή πράξη.
    Η φιλανθρωπία είναι συνήθεια των ευγενέστερων και καλύτερων ανθρώπων.
    Κανένας νόμος ή διάταξη δεν είναι ισχυρότερος από την κατανόηση.
    Κι όπως λένε οι κτίστες, οι μεγάλες πέτρες δεν στέκονται καλά χωρίς τις μικρότερες.
    {Πλάτωνος Αποφθεύγματα}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου