H ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ…

E.Ε , ΗΠΑ και ΑΚΡ ενώθηκαν για να σώσουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ekran_resmi_2016-12-06_14-25-54



H καμπάνια με τίτλο ¨Πορεία πολιτών στο Χαλέπι¨ που άρχισε ένας Πολωνός δημοσιογράφος στηρίχθηκε με χαρά από το ΑΚΡ και από συλλόγους φίλα κείμενους στο ΑΚΡ. Και όμως, διακρίνεται πως πίσω από την ¨πολιτική¨ πορεία υπάρχει η Ε.Ε. και ιδιαίτερα το πρόσωπο της Γερμανίας.
Οι τζιχαντιστές μαχητές βιώνουν δύσκολες μέρες στο ανατολικό Χαλέπι, λόγω της προόδου που σημειώνουν εκεί ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι τους.
Ο στρατός και οι σύμμαχοι του εντός μερικών εβδομάδων κατέλαβαν το 65% της περιοχής που βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών.
Οι Δυτικοί υποστηρικτές των τζιχαντιστών, κάνουν διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις για να σώσουν τους τζιχαντιστές που έχουν κλειστεί στο Χαλέπι. Μεταξύ των στρατιωτικών κινήσεων είναι ότι τους δίνουν αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Μια από τις διπλωματικές κινήσεις ήταν η πρόταση που ήρθε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για επταήμερη εκεχειρία, πρόταση στην οποία έβαλαν βέτο η Κίνα και η Ρωσία.
Η Ρωσία ανακοίνωσε πως ¨πήρε μάθημα¨ από την προηγούμενη εκεχειρία κατά την οποία οι μαχητές αναδιοργανώθηκαν και για αυτό αυτή τη φορά πρόβαλλε βέτο.
Εάν όμως δεν γίνεται αυτό, υπάρχει τώρα και η πορεία επιφανειακά ¨πολιτών¨.
ΤΡΟΧΕΙΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΓΝΑΤΙΟΥΣ
Ο γνωστός για τις σχέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες αρθρογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ Ντέιβιντ Ιγνάτιους, στις 4 Οκτωβρίου έγραψε ένα περίεργο άρθρο σχετικά με το Χαλέπι. Ο Ιγνάτιους αφού γράφει πως........
¨Η κατάσταση στο Χαλέπι δεν είναι καλή¨, λέει πως μια πιθανή επέμβαση από την πλευρά των ΗΠΑ θα ήταν επικίνδυνη και προσθέτει ¨Αν όμως ήταν μια ανθρωπιστική βοήθεια ;¨. Ο Ιγνάτιους πρότεινε το κράτος του να δείξει  θάρρος¨, να υπάρξει μια κινητοποίηση μαζική  και να ετοιμαστεί μια καμπάνια βοήθειας ¨γρήγορα σαν τυφώνας ή σαν σεισμός¨. Προτείνει τα κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο και γράφει ¨ας τολμήσει να σταματήσει και αυτά η Ρωσία¨.  Ο Ιγνάτιους πίστευε πως έτσι θα φέρει σε δύσκολη θέση την Ρωσία, διότι ¨Πρόβλημα αν χτυπήσει τα κομβόι και πρόβλημα αν δεν τα χτυπήσει¨ !
ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ…
Μια εβδομάδα μετά από το ¨ουσιαστικό¨ άρθρο του Ιγνάτιους, εμφανίστηκε επί σκηνής και ο διάσημος Τζορτζ Σόρος.
Ο Σόρος έγραψε ένα άρθρο σχετικά με τον ¨βομβαρδισμό¨ στο  Χαλέπι  και σε αυτό κατηγορούσε ως υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή εκεί, τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ¨υπό την αιγίδα του¨ πρόεδρο Άσαντ.  Στην συνέχεια του άρθρου του, ο Σόρος εξέφρασε τους επαίνους του για φορείς όπως τα Λευκά Κράνη (που συνδέονται με την Αλ Κάιντα)  και στηρίζονται από ΗΠΑ και Αγγλία και μετά κάνει ξανά έκκληση να σταματηθεί ο Πούτιν.
΄ΠΟΛΙΤΙΚΗ¨ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ;
Εντέλει μετά από όλα αυτά, άρχισε μια πρωτοβουλία ¨πολιτών¨. Η δημοσιογράφος ονόματι Άννα Άλμποθ ήρθε στην επικαιρότητα με την καμπάνια της Πορεία Πολιτών για το Χαλέπι (Civil March for Aleppo). Στην ιστοσελίδα της καμπάνιας αναφέρεται πως ¨Πλέον δεν ανεχόμαστε τον αποκλεισμό στο Χαλέπι¨, ενώ έχει καθοριστεί ακόμη και το δρομολόγιο : Η πορεία θα αρχίσει από το Βερολίνο, θα περάσει από Τσεχία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Σκόπια, Ελλάδα και μέσω Τουρκίας θα φτάσει στην Συρία.
Το ερώτημα είναι οι διοργανωτές αυτής της πορείας έχουν κανένα δεσμό με πολιτική κίνηση ή με κάποιαν ΜΚΟ ; Η απάντηση που δίνουν είναι πως ¨Η μόνη σχέση που έχει αυτή η πορεία είναι η σχέση με την ειρήνη¨. Αλλά στην συνέχεια των ερωτήσεων λένε πως οι διαδηλωτές αυτοί θέλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ανθρωπιστικό διάδρομο.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
Είναι δυνατόν η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που εφαρμόστηκε στην Λιβύη το 2011 και επακολούθησε ο διαμελισμός τη χώρας, να προωθείται με ανθρωπιστικές δικαιολογίες ;
Την ζώνη απαγόρευση πτήσεων την ζητάνε η Χίλλαρι Κλιντον, ο Ερντογάν και οι χρηματοδοτούμενες από ΗΠΑ και Αγγλία φορείς όπως τα Λευκά Κράνη και το Avaaz.
Και μάλιστα τι σύμπτωση, ότι το Avaaz που έχει ¨ανθρωπιστική δράση¨ στην Συρία, έχει στενές σχέσεις με το παγκόσμιο δίκτυο του Σόρος.
ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ¨ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η σχεδιάστρια της πορείας η Άννα Άλμποθ είναι μια ¨δημοσιογράφος¨. Η Άλμποθ που έχει γράψει άρθρα σχετικά με περιοδεία που έκανε στον κόσμο μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της σε ένα μπλογκ ονόματι  “The Family Without Borders” , εργάζεται σε έναν φορέα ονόματι  European Youth Press (EYP). Μεταξύ των υποστηρικτών της ΕΥΡ είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα Erasmus και το Γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας
Στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία που άρχισε για να φέρει σε δύσκολη θέση την Συρία και τβ ν Ρωσία και για να σώσει τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι, εντάχθηκε και το ΑΚΡ.
Χτες ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε  ¨Ελάτε αρχίζοντας από την Τουρκία να αρχίσουμε ένα κίνημα ατόμων με συνείδηση. Να δώσουμε τα χέρια ΜΚΟ, ιδιωτικός τομέας, πολιτικοί και κράτος. Να κάνουμε να ακουστεί ο πόνος που τραβάνε οι γυναίκες στο Χαλέπι¨.
Ο φιλοκυβερνητικός φορέας ΙΗΗ άρχισε ετοιμασίες για να μετάσχει στην πορεία που θα αρχίσει από το Βερολίνο. Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Karar, με την έναρξη της πορείας  που θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, το ΙΗΗ θα κινηθεί με το σύνθημα ¨Ανοίξτε δρόμο για το Χαλέπι¨, ενώ αναφέρεται πως στο κομβόι θα μετάσχουν εκατοντάδες οχήματα και χιλιάδες άτομα.
ΤΗΝ ΦΟΥΑ, ΤΗΝ ΚΕΦΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΕΪΡΕΖΟΡ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;
Από την άλλη δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι το γεγονός πως η ¨πολιτική¨ πορεία περιλαμβάνει μόνο το Χαλέπι δεν είναι και πολύ ¨απολιτίκ¨.
Για παράδειγμα μπορεί να ρωτήσει κανείς για ποιο λόγο κάνενας Δυτικός ¨πολιτικός¨ φορέας δεν κινητοποιείται για τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια που επί δύο χρόνια βρίσκονται σε αποκλεισμό από δυνάμεις της Αλ Κάιντα.
Κατά τον ίδιο τρόπο στην αποκλεισμένη από δυνάμεις της ISIS πόλη Ντεϊρεζζόρ, πέραν τη Ρωσίας κανείς άλλος δεν έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια.
Μια ιδέα επίσης σχετικά με αυτήν την πορεία δίνει και το γεγονός πως δεν λένε τίποτε για το δυτικό τμήμα του Χαλεπιου στο οποίο επί δύο χρόνια ά δυσκολίας παρέχεται νερό, πέφτουν πύραυλοι που προκαλούν τυχαίους θανάτους, ενώ οι τζιχαντιστές δέρνουν ακόμη και τα παιδιά που προσπαθούν  να μεταφέρουν λίγα τρόφιμα από το ανατολικό τμήμα στο δυτικό.
http://haber.sol.org.tr/dunya/ab-abd-ve-akp-halepteki-cihatcilari-kurtarmak-icin-birlesti-178095
6/12/2016
 http://tourkikanea.gr/2016/12/h-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%85%CF%87%CF%89%CE%BD/#more-67684

Σχόλια