Θολό τοπίο με την επιστολή συμμόρφωσης στο Euro Working Group..."Του ζητούν να γράψει σε κόλλα αναφοράς 3.000 φορές- "Σας ζητώ περήφανα συγνώμη δε θα το ξανακάνω πότε"

 Η πλάκα ειναι ότι αυτός  εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχουμε δημοκρατία και ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει η "περήφανη" Ελληνική κυβέρνηση,  
Ούτε του περνάει απο το μυαλό ότι αυτός είναι απλά ένας εισπράκτορας των μαφιόζων...  
 
Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται να εξελίσσεται το θέμα του ξεπατώματος των μέτρων για το χρέος, έπειτα από τις...
ανακοινώσεις για το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, καθώς εντός της ημέρας η Αθήνα αναμένεται να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με μία σειρά από διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.
  Ν
Η κυβέρνηση από την πλευρά της εμφανίζεται αισιόδοξη πως είναι κοντά με τους δανειστές ως προς τη λήξη του εν λόγω ζητήματος και σύμφωνα με αξιωματούχους, η λύση που θα δοθεί θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυχρόνια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ενώ η εφαρμογή τους δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Προς το παρόν όμως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κρατούν σιγήν ιχθύος για το εάν έχει σταλεί ή όχι η επιστολή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνταξη της τελικής επιστολής «κολλάει» στις διατυπώσεις, δηλαδή στις δεσμεύσεις που θα περιλαμβάνονται σε αυτή και θα φέρουν την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Υπενθυμίζεται ότι χθες το EwG  ζήτησε από την ελληνική πλευρά να στείλει εντός 18 ωρών γραπτή επιστολή με την οποία θα δεσμεύεται ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα είναι προσωρινό αλλά και η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θα ισχύσει για ένα έτος, διαφορετικά θα λάβει ισοδύναμα μέτρα από το ίδιο πεδίο παροχών, δηλαδή τους συνταξιούχους.  

Πάντως, πηγές της ΕΕ που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ τότε αναμένεται και η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η επιστολή συντάσσεται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και επομένως, πρόκειται να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που προβλεπόταν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την Αθήνα διαψεύδεται το ενδεχόμενο για τηλεδιάσκεψη είτε του EuroWorking Group είτε του Eurogroup.  Ως γνωστόν, το θέμα του παγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος προέκυψε έπειτα από τις ενστάσεις της Γερμανίας, η οποία συνέδεσε το ζήτημα με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εκτίμησε πως «οδεύουμε προς μία λύση» και απέκλειε το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτο Eurogroup...


newpost.gr

Σχόλια