Υπερήφανες αριστερές εξηγήσεις έδωσε στους δανειστές ο Τσολάκογλου - Τσακαλώτος, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος να μην ενημερωθούν οι δανειστές εκ των προτέρων

 ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!

Spiegel Online: Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος να μην ενημερωθούν οι δανειστές εκ των προτέρων - Τι απαντάει ο υπουργός
Εξηγήσεις Τσακαλώτου στο Βερολίνο για τον «μποναμά» Τσίπρα

Εξηγήσεις στο Βερολίνο για τον «μποναμά» Τσίπρα φέρεται να έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού -που επικαλείται συμμετέχοντες σε
συνάντηση όπου ήταν παρών ο έλληνας υπουργός Οικονομικών-, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος να μην ενημερωθούν οι δανειστές εκ των προτέρων. 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με το περιοδικό, είπε ότι...
η Ελλάδα είναι η μόνη που μπορεί να λάβει αποφάσεις για την φορολογική πολιτική και το συνταξιοδοτικό, αλλά παραδέχθηκε ότι οι δανειστές θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Ο Τσακαλώτος δικαιολόγησε την έλλειψη επικοινωνίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λέγοντας ότι η επιπλέον δαπάνη έπρεπε να αποφασιστεί γρήγορα, προκειμένου να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου
Ο υπουργός Οικονομικών από το Βερολίνο προέβη σε δήλωση αποκλειστικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφορικά με το δημοσίευμα του Spiegel και τα όσα διεμήφθησαν στη συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές.
Αναλυτικά:
Είπα ότι πάντα είναι καλή η διαβούλευση, αλλά δεν είχαμε χρόνο γιατί τα λεφτά έπρεπε να τα ξοδέψουμε φέτος για να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017 και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να έχει μια διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει.
Η πρώτη αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών

Αναφορικά με το δημοσίευμα κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε σε αντιπροσωπεία Γερμανών Βουλευτών ότι το πακέτο των παροχών δεν επηρεάζει την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, εν είδει ρητορικής ερώτησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε συνεννοηθεί από πριν με τους θεσμούς (σσ πριν τις ανακοινώσεις) και απάντησε ο ίδιος πως θα μπορούσε.
Πρόσθεσε, ωστόσο ότι υπάρχει και το λογιστικό θέμα, καθώς, όπως εξήγησε, αν αυτές οι παροχές δεν δίνονταν μέχρι το τέλος του έτους τότε η προκαλούμενη δαπάνη θα επιβάρυνε το πλεόνασμα του 2017.

BHMA

Σχόλια