Αινιγματικό το Κρεμλίνο: «Πάγωσαν» όλες οι επικοινωνίες με τις ΗΠΑ - Η αντίδραση των Αμερικανών.

Σχεδόν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν «παγώσει», λέει το Κρεμλίνο, αλλά η Ουάσινγκτον έχει διαφορετική άποψη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, ότι
«Σχεδόν κάθε επίπεδο διαλόγου με τις ΗΠΑ έχει ''παγώσει''. Δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας ή αν το κάνουμε είναι ελάχιστα». Ομως, η Ουάσινγκτον δήλωσε άγνοια για κάτι τέτοιο.

«Είναι δύσκολο να ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει αυτή η δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, σε email του προς το Reuters. «Η διπλωματική εμπλοκή με τη Ρωσία συνεχίζεται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Είναι γνωστό ότι έχουμε σημαντικές διαφορές με τη Μόσχα σε κάποια από αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν έχει υπάρξει διακοπή στον διάλογο», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.....

Ο Κίρμπι έφερε ως παράδειγμα ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, επικοινώνησαν τηλεφωνικά την Τρίτη, με θέμα την κατάσταση στη Συρία.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έκανε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις των δύο χωρών στη Συρία. Τέτοιες συζητήσεις, αναφέρει το Reuters, γίνονται σε τακτική βάση, καθώς τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Πηγή:  topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου