Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αιφνιδιασμός στις ΗΠΑ: Η Ρωσία προχώρησε ξαφνικά σε εκτόξευση αντι-δορυφορικού όπλου..

 Ένα πύραυλο με κεφαλή «φονιά» κατά δορυφόρων εκτόξευσε η Ρωσία αυτή την εβδομάδα αιφνιδιάζοντας το σύστημα επιτήρησης των ΗΠΑ το οποίο κατάγραψε μεν την εκτόξευση αλλά δεν μπόρεσε να βρει το στόχο της ρωσικής κεφαλής!  
 Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ η Ρωσία προσχώρησε πρόσφατα (από ρωσικές πηγές διασταυρώθηκε ότι η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα) σε δοκιμή του ρωσικού αντι-δορυφορικού όπλου σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως.....
"επίδειξη δύναμης και πρόκληση" απένταντι στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ ο οποίος πρόκειται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.  
 Μάλιστα το αμερικανικό σύστημα επιτήρησης παρακολούθησε  την εκτόξευση αλλά δε στάθηκε δυνατό να διαπιστώσει το στόχο του, όπως είπε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου καθώς η κεφαλή δεν δημιούργησε κάποια θραύσματα, θεωρώντας έτσι ότι δεν καταστράφηκε κάποιος στόχος.     
 Στο παρελθόν η Ρωσία έχει επιδείξει την δυνατότητα εκτόξευσης αντι-δορυφορικών όπλων χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Nudol.  
 Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί έχουν εκφράσει το προβληματισμό τους αναφορικά με το αντι-δορυφορικό οπλοστάσιο της Ρωσίας την ώρα που οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαρτώνται όλο και ποιο πολύ από δορυφορικά συστήματα.  
 Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία έχει αναπτύξει επίσης δορυφόρους «φονιάδες» όπως ο "Kosmos 2499" οι οποίοι έχουν ως αποστολή να πλησιάζουν τους αμερικανικούς δορυφόρους και είτε να τους καταστρέφουν είτε να τους αχρηστεύουν.  
 «Έχουμε πολύ καλές ικανότητες επιτήρησης και παρακολούθησης, οπότε μπορούμε να παρατηρούμε τις απειλές που προέρχονται από την Ρωσία» δήλωσε ο πτέραρχος  John Hyten διοικητής της αμερικανικής στρατηγικής Διοίκησης για να συμπληρώσει: «Έτσι και μεις δημιουργούμε τις απαραίτητες ικανότητες για να αμυνθούμε».  
 Η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που αναπτύσσει αντι-δορυφορικά όπλα. Το 2007 η Κίνα κατέστρεψε ένα παλαιό μετεωρολογική δορυφόρο με παρόμοια πυραυλική δοκιμή.  
 Και οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει όμως δορυφόρο που βρισκόταν σε τροχιά το 2008 καθώς είχε διαπιστωθεί πως αυτός βρισκόταν εκτός λειτουργίας και επρόκειτο να συντριβεί στην Γη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…