Χίος: Αθώος ο πολίτης που πυροβόλησε εκφοβιστικά στον αέρα σε συμπλοκή μεταναστών


 Αθώο έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου τον Στρατή Τσουκαλά, που την περασμένη εβδομάδα πυροβόλησε στον αέρα στην Ιχθυόσκαλα όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, είδε πλήθος μεταναστών να επιτίθενται στο γιο του και να επιχειρούν να εισβάλλουν στο κατάστημά του.  
 Κατά την ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το politichios.gr επισημάνθηκε παντελής έλλειψη αστυνομικής παρουσίας την ημέρα και την ώρα των επεισοδίων. Η αγριότητα των συγκρούσεων αλλά και οι μαρτυρίες 4ον... 
μεταναστών που ανέφεραν ότι αν δεν υπήρχε ο Στρ. Τσουκαλάς να ρίξει προειδοποιητικές βολές στον αέρα, τώρα θα θρηνούσαμε θύματα, λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση του Δικαστηρίου.    
 Η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, στην αγόρευσή της σημείωσε ότι το άδικο της πράξης αίρεται εξαιτίας της έκτατης κατάστασης. «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος αποτροπής της καταστροφής ή άλλο μέσο υπεράσπισης. Επιπλέον από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε ο ίδιος τον κίνδυνο ενώ ο σκοπός της χρήσης του όπλου ήταν η αποτροπή», ανέφερε η Εισαγγελέας.  
 Ταυτόχρονα ωστόσο διεμήνυσε ότι....

η χρήση όπλου και οι βολές στον αέρα δεν δικαιολογούνται σε καμία απολύτως περίπτωση. «Τα λεγόμενά μου δεν θέλω να εκληφθούν ως προτροπή στην αυτοδικία ή στη χρήση όπλου και αυτό αυτό είναι σαφές. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν μας», είπε με νόημα η κα. Σταυράτη για να ακολουθήσει η απόφαση του Προέδρου του Δικαστηρίου Κώστα Αμπλιανίτη ο οποίος απάλλαξε τον κατηγορούμενο των κατηγοριών.  

Σχόλια