Γενίκευση του πολέμου: Επειγόντως φορτίο με απόρρητους πυραύλους X-38 και το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» αποστέλλει η Ρωσία στην Συρία


 org_jhsv691


Μετά τους 3.000 Ρώσους στρατιώτες στο Χαλέπι, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα ενωθεί με τον ρωσικό Στόλο στη Μεσόγειο μεταφέροντας νέους ακόμα πιο θανατηφόρους  πυραύλους αέρος-εδάφους-επιφανείας, σύμφωνα με δημοσίευμα .
Ειδικότερα, μιλάμε για.....
τους πυραύλους Kh-38 μαζί με τα συστήματα καθοδήγησης τους.  Το κατευθυνόμενο βλήμα αέρος-επιφανείας με την ονομασία Kh-38 χρησιμοποιείται από την ρωσική αεροπορία για την «προσβολή ειδικών στόχων είτε  θαλάσσιας επιφάνειας  είτε στο έδαφος».
Αρχικά το βλήμα αυτό σχεδιάστηκε για να εξοπλίσει το μαχητικό πέμπτης γενιάς, Sukhoi T-50, όπου θα φέρονταν  σε εσωτερική αποθήκη οπλισμού, αλλά  αποτελεί οπλισμό των μαχητικών αεροσκαφών  Su-34 και MiG-29CMT.
Αρχές του μήνα αναμένεται ο κατάπλους στις ακτές της Συρίας του βαρέως αεροπλανοφόρου  «Ναύαρχος Kuznetsov», επί του οποίου μεταφέρονται  εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη  Su-33 και MiG-29K / KUB μαζί με ελικόπτερα ναυτικής εκδόσεως  Ka-52Κ «Katran».

Σύμφωνα με μια πηγή στην ρωσική αμυντική βιομηχανία , τα αεροσκάφη του  «Kuznetsov» θα  δοκιμάσουν  νέους απόρρητους έως τώρα  πυραύλους με την κωδική ονομασία  X-38 σε συνθήκες μάχης.
«Ενισχύουμε την ομάδα της ναυτικής αεροπορίας μας και την εξοπλίζουμε  με τα πιο ισχυρά όπλα της στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος οπλικών συστημάτων του ρωσικού ναυτικού.
«Το αεροσκάφος MiG-29K θα χρησιμοποιήσει έναν  εντελώς νέο τύπο πυραύλου για την εξάλειψη των τζιχαντιστών με το όνομα  Χ-38», τονίζει ο ίδιος.
Πρόκειται για  ένα τρομερό κατευθυνόμενο οπλικό σύστημα  το οποίο θα επιτρέψει  ακόμα καλύτερη ακρίβεια και μεγαλύτερη «καταστροφικότητα» κατά τις αεροπορικές επιδρομές με σκοπό να αποφευχθούν πιθανές απώλειες αμάχων.
Το σύστημα ρυθμίζει τη διαδρομή πτήσης του πυραύλου  ανάλογα με τη θέση και τις παραμέτρους κίνησης του στόχου . Ως αποτέλεσμα, η απόκλιση από το στόχο δεν είναι περισσότερο από δύο μέτρα .
Πρόκειται για μια άμεση επιβεβαίωση της μεγάλης έντασης που επικρατεί στις αίθουσες του Κρεμλίνου για την γενικότερη στάση των ΗΠΑ , καθώς και για τις επόμενες κινήσεις τους στην περιοχή.
Οι κατηγορίες από τις ΗΠΑ περί κτυπήματος της Ρωσίας σε Κονβόι του ΟΗΕ και η οργισμένη πρωινή διάψευση του ΥΠΕΞ από την Μόσχα,  δεν προμηνύουν σε καμία περίπτωση «ομαλή κατάσταση» στην περιοχή ότι και αν λένε κάποιοι ειδικοί.
Η Συρία θα αποτελέσει το κύριο «πεδίο» ξεκαθαρίσματος ανάμεσά στις υπερδυνάμεις του Πλανήτη , διότι ο έλεγχος της χώρας αυτής  επιφέρει κατ” επέκταση και την δυνατότητα ελέγχου της ροής των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από  το Ιράν και τις χώρες του Κόλπου.

Σχόλια