ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η κυβέρνηση «άδειασε» τους δανειολήπτες!



Γιούνκερ: «Aπόφαση της Αθήνας να μη νομοθετήσει το δικαίωμα του οφειλέτη να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds».
Αγορά του Σαββάτου.Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, που δεν μερίμνησε να προστατεύσει τους δανειολήπτες, δίνοντάς τους το δικαίωμα να εξαγοράσουν το «κόκκινο» δάνειό τους πριν καταλήξει στα funds, επιρρίπτει η Κομισιόν.
Η Αθήνα δεν συμπεριέλαβε σχετική διάταξη στον νόμο για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστολή του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που φέρνει στο φως σήμερα η «Αγορά», δεν υπήρξε κανένας μνημονιακός περιορισμός και καμία παρέμβαση από τους δανειστές που να υπαγόρευσε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
«Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για.....
τη σύνταξη τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου και, στο πλαίσιο αυτό, δεν αντιμετώπισαν κανέναν προκαταρκτικό περιορισμό», επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε η Κομισιόν σε Ελληνίδα δικηγόρο.
Αν η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε το μοντέλο που εφαρμόστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Κύπρο και την Ισπανία, τότε οι οφειλέτες θα μπορούσαν να επαναγοράσουν τα δάνειά τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Ομως, δεν το έπραξε. Ως εκ τούτου, ελλοχεύει ο κίνδυνος τα εν λόγω δάνεια να καταλήξουν σε funds, τα οποία θα τα αγοράσουν έναντι ευτελούς τιμήματος.
Αγορά του Σαββάτου.

Σχόλια