Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ…ΑΓΚΥΡΑ


%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-2


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Andrey Karlov, εμφανίστηκε δημόσια και απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση πρώτα προς την τουρκική πλευρά για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία με την επονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», ότι.....
παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια προς τις ΗΠΑ, ότι προσπαθεί με ψεύτικα στοιχεία να ενοχοποιήσει την Ρωσία για την πρόσφατη επίθεση στο κονβόι βοηθείας προς τον πληθυσμό του πολιορκούμενου Χαλεπιού.
%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-2
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, που παρουσίασε στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας που κατέγραψαν την επίθεση στο κονβόι, η επίθεση αυτή έγινε από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία, με συνέπεια να βρουν τον θάνατο άμαχοι, ενώ η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ στους πολιορκούμενους.
Εκείνο όμως που θόρυβε τους Τούρκους ήταν η σαφή ρωσική προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σταματήσει να προχωρεί προς τα νότια, αφ’ ενός γιατί θα υποστεί τις «συνέπειες» και αφ’ ετέρου να σταματήσει να βοηθά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που πολεμούν το συριακό καθεστώς.
Προς δε τους Αμερικανούς, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι αν δεν καθίσουν στο τραπέζι να συνεννοηθούν με τους Ρώσους για να προστατέψουν την συριακή ακεραιότητα και να νικήσουν τους Τζιχαντιστές, τότε θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες στον συριακό εμφύλιο, που θα επηρεάσουν αρνητικά όλη την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, σύμφωνα και με τους Τούρξκους, υπαινίχτηκε ακόμα και… ρωσοαμερικανική σύγκρουση μέσα στην Συρία.
Φαίνεται πως η Αρκούδα μετά από μια περίοδο ηρεμίας, άρχισε πάλι να δείχνει τα δόντια της.
RUSYA’ DAN TÜRKİYE’ YE KRİTİK SURYE YARISI = ΚΡΙΣΙΜΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
ENDİŞELEYİZ… = ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…