Αμερικανικά ΜΜΕ: «Ο Β.Πούτιν μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ σε λιγότερο από 30 λεπτά!» (Βίντεο)

%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-2

Υστερία και τρομολαγνεία  έχει καταλάβει τα  μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες από την οργή του Ρώσου προέδρου , μετά το υποτιθέμενο «λάθος» του  Πενταγώνου στην Συρία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να  σκοτωθούν και να τραυματισθούν 162 Σύροι στρατιώτες στο Ντέιρ αλ-Ζορ (ενδεχομένως μέσα σε αυτούς και 16 Ρώσοι Spetsnaz), αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Τα ΜΜΕ , επικαλούνται παλαιότερη δήλωση του Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν ότι.....

«μπορεί να καταστρέψει την Αμερική σε  λιγότερο από μισή ώρα», μια απειλή την οποία ξεστόμισε ο ίδιος σε ένα συμπόσιο στη Μόσχα το 2011.
Η αμερικανική ιστοσελίδα «Business Insider» μετά το περιστατικό στη Συρία δημοσιοποίησε μέρος του βιβλίου με τίτλο «ρωσο-κινεζικός  άξονας: ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος και η κρίση της αμερικανικής ηγεμονίας », που εκδόθηκε το 2014.

Οι συγγραφείς του βιβλίου Douglas E. Sean και Μelik  Kajlan ανέφεραν  ότι  ο Ρώσος ηγέτης είχε οργανώσει  ένα διεθνές συμπόσιο στη Μόσχα,  για  ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο το Δεκέμβριο του 2011.
Ο  B.Πούτιν γνώριζε ότι μετά  από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2012, θα εκλέγονταν και πάλι ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Μιλώντας στους Αμερικανούς κατά τη συνάντηση τους είπε επί λέξη: «Με ρωτάτε αν θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε . Η μπάλα όμως είναι στο γήπεδό σας. Σκοπεύετε εσείς να αλλάξετε; » γράφει το Business Insider .
«Ο μόνος λόγος που η Ουάσιγκτον φοβάται  μια σχέση με τη Μόσχα είναι ότι η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει την Αμερική μέσα σε  μισή ώρα ή και λιγότερο»  είχε δηλώσει ο Πούτιν το 2011, αφήνοντας εμβρόντητους τους Αμερικανούς.
Ο Ρώσος πρόεδρος , σύμφωνα με το βιβλίο, στην  συνέχεια επέκρινε την αμερικανική πρόθεση να τοποθετηθεί  αντιπυραυλική ασπίδα  στην Ευρώπη, θεωρώντας την ως την κύρια απειλή για τη ρωσική ασφάλεια.
Η προαναφερθείσα δήλωση του Ρώσου Προέδρου που επικαλούνται τα  αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από τις άκρως ανησυχητικές πληροφορίες που έρχονται καθημερινά από το Κρεμλίνο.
Αυτές αποκαλύπτουν σε όλους τους τόνους ότι,  οι σημερινές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι ακόμη χειρότερες από ότι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων  θα μπορούσε να «υλοποιηθεί ανά πάσα στιγμή» .
Ο αρχισυντάκτης της γνωστής εφημερίδας  «Daily Mail» αναφέρει και αυτός με την σειρά του, ότι το Κρεμλίνο «είναι τρομερά εξοργισμένο από τον άνανδρο  βομβαρδισμό  κατά Σύρων ανυποψίαστων στρατιωτών», περιστατικό που έλαβε χώρα ακριβώς τη στιγμή της ανακωχής στην Συρία.
«Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του πολέμου στη Συρία ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και έχει στοιχίσει   μέχρι στιγμής 300.000 ζωές,  και εκεί θα παραμείνουν έως το τέλος», αναφέρει ο διάσημος δημοσιογράφος .
Η πολιτική ηγεσία στην Μόσχα δεν είναι εξοργισμένη μόνο από αυτό το περιστατικό με τον εναέριο βομβαρδισμό στην Ντέιρ αλ-Ζορ, αλλά κυρίως από την γενικότερη στάση των Αμερικανών στρατιωτικών στην Συρία.
Αμερικανοί κομάντος κινούνται ανεξέλεγκτα εντός της συριακής επικράτειας και μαζί με τους Τούρκους βάζουν τα όρια της δικής  τους κυριαρχίας.

Επίσης οι Ρώσοι φοβούνται επιχείρηση δολοφονίας του Άσαντ από εκπαιδευμένους Αμερικανούς εκτελεστές.
Οι Κούρδοι μαζί με τους Σύρους κυβερνητικούς είναι τα κύρια θύματα αυτής της επιθετικού χαρακτήρα δυτικής πολιτικής , αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να το επιτρέψει σε καμία περίπτωση η Μόσχα.
Οι πρόσφατες πολεμικές ασκήσεις του ρωσικού στρατού, (γιατί αυτό ακριβώς ήταν), καθώς και οι  κοινές ρωσο-κινεζικές ασκήσεις στον Ειρηνικό ωκεανό,  έχουν «σχηματοποιήσει» τον αντίπαλο συνασπισμό που θα σταθεί  απέναντι στις ΗΠΑ,  και την έως τώρα παντοδυναμίας τους.
Αυτό όμως το σκηνικό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση δύο αντιπάλων πολιτισμών και φιλοσοφιών για την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη.
Οι ΗΠΑ όμως είναι σε μια παρατεταμένη παρακμή ενώ Ρωσία και Κίνα «ανέρχονται» διαρκώς. Ότι γίνει τελικά αυτό θα αποτελεί νόμο της ιστορίας του ανθρώπου, από τα βάθη της αρχαιότητας έως σήμερα 

.

http://www.pentapostagma.gr

Σχόλια