Γλέζος και Χουντής έστειλαν εξώδικο σε Τσίπρα-Τσακαλώτο - Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γ. Δραγάτσης για το χαμηλό τίμημα της παραχώρησης του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I . S . A . ,


Για την παραχώρηση του Ελληνικού


Εξώδικο έστειλαν στον Πρωθυπουργό και στον υπ. Οικονομικών ομάδα πολιτών για την παραχώρηση του Ελληνικού, με πρώτες-πρώτες να φιγουράρουν, υπογραφές πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
glezos_xountis_tsiprasexodiko.jpgΜεταξύ άλλων υπογράφουν ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο νυν ερυρωβουλευτής Νίκος Χουντής, οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη, δικηγόροι, μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της Επιτροπής Αγώνα …….

για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κ.α.
Το εξώδικο παραδόθηκε την Πέμπτη στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και σύμφωνα με αυτό είναι «παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή».
Οπως υποστηρίζουν οι υπογράφοντες «η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».
Διαβάστε όλο το εξώδικο

Πηγή

Σχόλια