Ο ξεπουληταράς της εθνικής άμυνας....στα τέσσερα και το γουστάρει πολύ...

Ακίνητα αξίας 34 δισ. ευρώ διαθέτει προς αξιοποίηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πάνος

Καμμένος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Πρόκειται όπως είπε για μια περιουσία που περιλαμβάνει «οικόπεδα, νησιά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, παλιά πεδία βολής, παλιά αεροδρόμια, λιμάνια, που βρίσκονται στην κατοχή, στην ιδιοκτησία, όχι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά των ταμείων των στρατιωτικών, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που καλύπτει και τα τρία Σώματα, του Ταμείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Ταμείου του Στόλου, που έχει και πολύ πιο πρωτοποριακές διαδικασίες από ό,τι τα άλλα Σώματα και του Ταμείου της Πολεμικής Αεροπορίας».
Ο  Καμμένος ανέφερε ότι... η αξιοποίηση της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% επί του προαναφερόμενου ποσού, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή η ακίνητη περιουσία θα δοθεί σε επενδυτές με ετήσιο τίμημα 5%, το οποίο, όπως τόνισε, θα αποδίδεται στα Ταμεία.

«Δεν θα δίδεται τίποτα και για κανένα λόγο εάν δεν εξασφαλίζεται ένα ποσοστό επί της αντικειμενικής αξίας, το οποίο το προσδιορίσαμε με βάση τους νόμους της αγοράς, ένα 5% το οποίο θα αποδίδεται στα Ταμεία. Το 5% είναι το μίνιμουμ όριο το οποίο μπορεί να δοθεί ως τιμή ενοικίασης μίας εγκαταστάσεως για την εκμετάλλευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και έχει περάσει από διαβούλευση το σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει τις διαδικασίες για να μπορέσει να διατεθεί αυτή η περιουσία προς όφελος της οικονομίας.
Οσο για τη διαδικασία αυτή, όπως είπε ο κ. Καμμένος προβλέπει: την παρουσίαση της περιουσίας των Ταμείων Εθνικής Άμυνας όταν θα υπάρχει ενδιαφέρον. Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει μία πρόταση με το μίνιμουμ που προβλέπεται στην ενοικίαση του οικοπέδου, του οικήματος του νησιού, το οποίο είναι 5% σε ετήσια βάση. Από τη στιγμή που υπάρχει 5% προσφορά για ένα συγκεκριμένο απόλυτα καθαρά περιγραφόμενο οικόπεδο με όλες τις δυνατότητες που έχει το καθένα, τότε αυτό οδηγεί στην υπογραφή ενός MoU μεταξύ του ΤΕΕΘΑ και του ενδιαφερομένου, ότι δηλαδή ενδιαφέρεται να το ενοικιάσει για τα υπόλοιπα 99 ή 50 χρόνια ίσως και λιγότερα ανάλογα το τι θέλει, -μίνιμουμ τα 50 χρόνια – και προσφέρει δεσμευτικά το 5% το χρόνο.
Τόνισε εξάλλου ότι «αυτό οδηγεί σε μία διαδικασία fast track που βγαίνει σε ένα ibid στο διαδίκτυο για επτά ημέρες.

 Για επτά ημέρες με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες θα μπορεί ο ένας ενδιαφερόμενος να «χτυπάει» τον άλλο ενδιαφερόμενο. Να «χτυπάει» δηλαδή επί του ποσοστού της απόδοσης του συγκεκριμένου οικοπέδου ή κτιρίου, γνωρίζοντας από την άλλη πλευρά την προσφορά που έχει κάνει ο άλλος ενδιαφερόμενος».
Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως στο νησί Φλέβες στο Σαρωνικό, στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα και στο Πρασονήσι της Ρόδου.
 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/06/blog-post_169.html
Kαθημερινή


Σχόλια