Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ
Αυτή η φιέστα που οργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, όχι απλά με επιφύλαξη, αλλά με καθολική περιφρόνηση από κάθε πολίτη που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του…

του Κ. Κυριακόπουλου Δεν είναι εξέγερση αλλά μια ακόμη προσπάθεια δόλιας όσο και ύπουλης χειραγώγησης της οργής των πολιτών, η οποία παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, βρωμάει… ζέχνει από μακριά δεξιά μπόχα και ακροδεξιά καμαρίλα.
Δεν πρόκειται για οργανωμένη αντίδραση της μεσαίας τάξης όπως διαδίδουν, αλλά για μία ακόμη…….


βρώμικη προσπάθεια άσφαιρης εκτόνωσης της δικαιολογημένης αγανάκτησης και οργής. Η μεσαία τάξη και η πολιτική αντίσταση, δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται και να αποκρύπτει την ταυτότητά της. Η ταυτότητα που αποκρύπτεται πίσω από κίβδηλα συνθήματα του στυλ: «Ούτε χρώματα… Ούτε κόμματα… Ούτε συνδικάτα…», παραπέμπει στο μαύρο πρόσωπο του Φρανκενστάιν, γι αυτό και μασκαρεύεται σε Mr. Τίποτε.
Η πραγματική λαϊκή αντίσταση, δεν κρύβεται στο σκοτάδι της ανωνυμίας, αλλά βγαίνει μπροστά και κοιτάζει τον Ήλιο κατάματα, για να φωτίζει σταθερά και αταλάντευτα τη διαδρομή της…
Η πραγματική λαϊκή αντίσταση, δεν έχει λόγο να κρύβει την καθαρή της στόχευση πίσω από ένα κούφιο σύνθημα «Παραιτηθείτε». Διότι αυτό που πρωτίστως τολμά, δεν είναι να αρκεστεί στο να ζητά παραιτήσεις (δηλαδή αντικαταστάσεις ανδρεικέλων πρόθυμων να σφετεριστούν την εμπιστοσύνη των ευκολόπιστων για λογαριασμό της κατοχής), αλλά να προτείνει με τρόπο καθαρό και κρυστάλλινο με τι ακριβώς πρέπει ν αντικατασταθεί η αποκαθήλωση των σφετεριστών της πολιτικής εξουσίας. Κουφιοκεφαλάκη λαέ…

  • Την αληθινή εξέγερση, δε θα την ανακαλύψεις ποτέ σκαλίζοντας μέσα στ’ αποφάγια με τα οποία κερνούν την οργή οι θεραπαινίδες του συστήματος.
  • Τα αληθινά κινήματα ανατροπής, δεν ξεφυτρώνουν μέσα στον οχετό της μιντιακής παρασυνθηματολογίας.
  • Η αληθινή εξέγερση… Τα αληθινά κινήματα της πολιτικής ανατροπής, δε σέρνονται σαν τους βρυκόλακες στο σκοτάδι της ανωνυμίας.
Οι αληθινές εξεγέρσεις, δίνουν ταυτότητα και πολιτική διέξοδο στην οργή. Όταν τη μετατρέπουν σε καραγκιοζηλίκι, το κάνουν ακριβώς για να ελέγξουν την οργή. Και θέλουν να ελέγξουν την οργή, ακριβώς για να μην υπάρξει ποτέ αληθινή και στοχευμένη εξέγερση.
Οι αληθινές εξεγέρσεις κουφιοκεφαλάκη λαέ…

Έχουν ταυτότητα… Έχουν ηγέτες… Έχουν καθαρή πολιτική στόχευση… Έχουν ισχυρή βάση στο κίνημα και δεν αναθεματίζουν τους φορείς του… Ξέρουν καλά τι θέλουν να γκρεμίσουν… Ξέρουν καλά με τι θέλουν να το αντικαταστήσουν. Και κυρίως… Σε σένα τον αφελή… Αν δε θέλουν να παραμείνεις αφελής… Δεν επιφυλάσσουν το ρόλο του αναγνώστη αλλά σου αναθέτουν το ρόλο του αδιαφιλονίκητου πρωταγωνιστή, αυτού που ξέρει να γκαστρώνει την πολιτική και να γεννά πραγματικές εξελίξεις.
Μόνο οι πολιτικοί απατεώνες κρύβουν την αληθινή τους ταυτότητα
Σ αυτή τη φιέστα που οργανώνει το ίδιο το σύστημα για να φυλακίσει την οργή σου, εσύ δεν ξέρεις ούτε καν ποιος πληρώνει τα έξοδα της μικροφωνικής που θα σε παραμυθιάσει.
Δεν ξέρεις… γιατί δεν θέλουν να ξέρεις.

Και δεν θέλουν να ξέρεις… γιατί αυτό που θέλουν είναι να σε εξαπατήσουν ακόμη μια φορά… Αλλά η αληθινή εξέγερση κουφιοκεφαλάκη λαέ, δεν εξαπατά και δεν κρύβει την ταυτότητά της από αυτούς που καλεί να τη στηρίξουν. Γιατί απλούστατα δε τους θέλει κομπάρσους σε ένα βρώμικο σχέδιο αλλά πρωταγωνιστές ικανούς να γράψουν ιστορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…