ΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Αφού η κυβέρνηση πέρασε τα μέτρα από τη Βουλή δίνοντας «υποσχετικές» για άμεση έναρξη της συζήτησης για το χρέος, ο ESM (ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας) τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ έστειλε
στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ενόψει του σημερινού Eurogroup, επιστολή στην οποία εκφράζει την αντίθεση του στο «κλείδωμα» των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες.... της Kαθημερινής, ο ESM με την επιτολή του βάζει φρένο στα σενάρια για μετατροπή των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας σε σταθερά από κυμαινόμενα που είναι σήμερα. Μια μετατροπή θα σήμαινε ότι εάν αυξηθούν τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναπροσαρμοστούν, αυξάνοντας το μελλοντικό βάρος της εξυπηρέτησης χρέους της Ελλάδας. Εάν προχωρούσε μια τέτοια λύση, η Ελλάδα θα είχε μεγάλο όφελος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση είναι και η μοναδική που έχει τόσο σημαντικό –θετικό– αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
 

Αυτή τη στιγμή τα επιτόκια δανεισμού από την Ευρώπη είναι χαμηλά, αλλά είναι και κυμαινόμενα. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθούν, επιβαρύνοντας τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την καταβολή τόκων. Εάν προχωρούσε η μετατροπή τους σε σταθερά, η Ελλάδα θα διασφάλιζε για σειρά ετών χαμηλές υποχρεώσεις για τόκους.
Πηγή:  crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου