Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ

Του Πέτρου Χασάπη
Σε αντίθεση με το σάπιο και διεφθαρμένο, οικονομικά ολιγαρχικό και πολιτικά αγελαίο καθεστώς, που μας έφερε στο σημερινό κατάντημα και εξευτέλισε την Ελλάδα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα de facto ένας ισχυρός αντικαθεστωτικός – αντιπολιτευτικός πόλος.

Συνεχώς διογκώνεται μέσα στην ελληνική κοινωνία,
ένα δίκτυο από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζονται ή έχουν μιλήσει προηγουμένως μεταξύ τους, στη βάση δύο κύριων προταγμάτων:

1) Η Ελλάδα ελεύθερη και κυρίαρχη, πρώτα και πάνω απ’ όλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και φυσικά αυτό προϋποθέτει
2) Αλλαγή του πολιτικού – πολιτειακού συστήματος, με την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας. Δηλαδή της απεξάρτησης της πολιτικής από την οικονομική ολιγαρχία.

Όλοι μας νοιώθουμε μέσα μας έντονα αυτά τα προτάγματα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συζητήσουμε με συνανθρώπους μας που αισθάνονται το ίδιο. Λίγο ακόμα θέλει να ανάψει η φλόγα της αλλαγής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…