Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μεγάλη απογοήτευση υπήρξε η χθεσινή συγκέντρωση του #ΑΡΚΕΤΑ στην πλατεία Συντάγματος και προφανώς το ίδιο θα έγινε και σε άλλες πλατείες. Ο κόσμος προτίμησε τις παραλίες και τις καφετέριες, παρά την αγωνιστική του παρουσία.

Η τελευταία αυτή εμπειρία θα πρέπει να μας διδάξει κάτι.


Ότι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, πορείες και καπελωμένες απεργίες, είναι πλέον παρωχημένα εργαλεία πολιτικής δράσης του περασμένου αιώνα. Εξάλλου στην ουσία είναι παρακλήσεις προς το σύστημα να μας λυπηθεί.

Σήμερα το σύστημα έχει εξελιχθεί σε έναν μαεστρικό ολοκληρωτισμό, διαθέτοντας άφθονο χρήμα, προβολή από τα ΜΜΕ και κρατική βία, ενώ το αντισύστημα έχει μείνει στο παρελθόν.

Πρέπει λοιπόν και οι αντισυστημικοί να αλλάξουν άμεσα τις μορφές πάλης. Να πάψουν να είναι παράκλητοι του οίκτου των συστημικών και να προχωρήσουν σε διαδικασίες αλλαγής. Πρώτα αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…