Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κόσμος ζει…. στον κόσμο του..! Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί ...


https://4.bp.blogspot.com/-KFf8-8qtlk0/VzGrylx0YoI/AAAAAAABu34/_MdlqWk1h1wlqTZpQBBDdBbDt2l2_ApxACLcB/s1600/20102011359.jpgΗ πλειοψηφία του κόσμου θέλει να δει τους πολιτικούς που κατέστρεψαν το έθνος, το λαό και τη χώρα, επιτέλους να τιμωρηθούν. 

Η τιμωρία αυτή, δεν έχει να κάνει με λόγους εκδίκησης. 

Έχει να κάνει με λόγους αποκατάστασης του περί δικαίου λαϊκού αισθήματος και λόγους παραδειγματισμού

Όμως ο κόσμος ζει…

. στον κόσμο του. Στην πραγματικότητα ζητάει από τους πολιτικούς και την εξαρτημένη από τους πολιτικούς δικαιοσύνη να καταδικάσουν τους ίδιους τους πολιτικούς. Αλλά αυτούς τους προστατεύει όλους το Σύνταγμα.

Αν θέλουν πραγματικά οι πολίτες να υπάρξει τιμωρία όλων αυτών που σήμερα προστατεύει το Σύνταγμα, θα πρέπει να επιβάλουν Νέο Σύνταγμα με ρήτρα αναδρομικότητας, ώστε το νέο δίκαιο να «πιάσει» τους μέχρι τώρα πολιτικούς. Όπως δηλαδή έγινε και με τους χουντικούς.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν συνταχθεί Νέο Σύνταγμα και όχι απλά να αναθεωρηθεί το ισχύον, δημιουργείται πρωτογενές δίκαιο, το οποίο δεν δεσμεύεται από το προηγούμενο δίκαιο.

Μόνο λοιπόν με Νέο Σύνταγμα θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα. Νέο πολίτευμα, Νέο Σύνταγμα από τους πολίτες, Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Και το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει κατά τη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος, είναι τι θα επιλέξουμε:.....

Τον ισχύοντα Νεοφιλελεύθερο Κοινοβουλευτισμό ή την Ελεύθερη Δημοκρατία;


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…