Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ


«Νέα Δεξιά ονομάζεται το νέο κόμμα, με έμβλημά του έναναετό σε πορφυρό χρώμα που αγκαλιάζει τις λέξεις «Νέα Δεξιά», όπως είπε στην πρώτη του συνέντευξη, στον Alpha989, ο πρόεδρός του, Φαήλος Κρανιδιώτης.failos-kranidiotis.jpg  «Νέα Δεξιά» γιατί είναι καινούργια. 
Έχει υπάρξει ενοχική κεντροδεξιά, δουλική, με φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Αριστερά. Μιλάμε για ένα κόμμα ταυτότητας. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες αυτού που προσδιορίζω εγώ ως ελληνικό τρόπο. Δεξιά πατριωτική, χωρίς φλέρτ με κανενός είδους ολοκληρωτισμό. Συγκινεί το σύμβολο τα πιο βαθειά φύλλα του Έλληνα. 
Δεν χαρίζουμε τον ριζοσπαστισμό στην Αριστερά, όπως και τον πατριωτισμό στην άκρα Δεξιά. 
Θα αρνηθούμε στους αστείους τύπους να ονοματίζουν τα πράγματα. Ποιος είναι «κακός» και «καλός», ποιος είναι «μεσαίος». Προσπαθούμε να κάνουμε ένα κίνημα «κανονικών ανθρώπων. Επισήμως,

δημιουργηθήκαμε Παρασκευή και 13, για ναζορίζεται το πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στους συνεργάτες του είπε:...
«δεν είμαι μόνος μου. Κατέληξα σε αυτό το πράγμα γιατί άνθρωποι με έψαχναν και μου έλεγαν ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Φίλοι και εθελοντές, είναι όλοι άμισθοι. Είπαμε, «θα ζήσουμε για πάντα; Θα περιμένουμε να κάνει το καθήκον απέναντι στην πατρίδα μας κάποιος άλλος; Την Δεξιά με 108 την έχει χρεωθεί κάποιο τζάκι ή κάποιο σόι. Εμείς υπάρχουμε μόνο για να γονατίζομε και να πατάνε στην πλάτη μας;» Είμαστε μία κανονική αποτύπωση της ελληνικής κοινωνίας. Φτάνει με τα τζάκια και τους βαρόνους που τους ανοίγουμε τον δρόμο για να κάνουν το κομμάτι τους. Το περισσότερο πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις «τί δουλειά κάνεις» και  «που υπηρέτησες». Δεν είναι δεκτοί στο κόμμα μας άνθρωποι που δεν έχουν πάει στον στρατό. Είμαστε όλοι άνθρωποι που έχουμε φυλάξει την πατρίδα με τα όπλα. Καρανίκες δεν έχουμε».

«Σιγά σιγά θα μάθετε και τους συνεργάτες μου. Έγινε μία συνειδητή επιλογή, ο καθένας με τον οποίο θα μιλήσουμε να είναι καλοί άνθρωποι. Ένα κίνημα κανονικών ανθρώπων χωρίς πριμαντόνες. Έχουμε και καλές πένες μαζί μας. Θα τους μάθει ο κόσμος, δηλαδή τους ξέρει ήδη. Υπάρχει κάτι τεράστιο πίσω και είναι οι ιδέες του ελληνικού έθνους και τα συμφέροντά του. Θα λειτουργήσουμε με αυτόνομες λέσχες. Όταν θα έχουμε εκλογές θα νοικιάσουμε ένα εκλογικό κέντρο. Σήμερα με ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Συσκέψεις κάνουμε σε κλειστές ομάδες στο Facebook. Στόχος είναι η κάθοδος στις εκλογές, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας. Όποιοι από τους πολίτες θέλουν να ενημερωθούν μπορούν να μπουν στοwww.neadexia.gr», πρόσθεσε.



Σε ερώτηση από πού θα αντλήσει ψηφοφόρους ο κος Κρανιδιώτης απάντησε: «Δεν θέλω αντίδραση, θέλω μία επιλογή. Η Αριστερά τί κάνει; Είναι ξεκάθαρη, τα κόμματα της Αριστεράς δεν ντρέπονται να πουν τί είναι. Υπάρχουν δέκα κουμουνιστικά κόμματα. Μόνο η Δεξιά ντρέπεται. Άοσμα, χωρίς λιπαρά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς ανθρακικό, τα σύμβολα της Δεξιάς. Αν ο κόσμος θέλει να διαλέξει κάτι άχρωμο και άοσμο ας κάνει άλλες επιλογές. Για πράγματα «φλου» έχει Ποτάμια, λίμνες, ΠαΣοΚ, τη Ν.Δ. τη μεσαίο-χωρίτικη του Κυριάκου. Όλο και πιο πολλοί είναι οι ορφανοί από τη Ν.Δ. με την στροφή που έχει πάρει. Επίσης, υπάρχει η μεγάλη δεξαμενή της αποχής. Πολλοί άνθρωποι δεν ψηφίζουν γιατί είναι συνειδητοποιημένοι και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς ανήκει στον χώρο της Δεξιάς. Μπορούμε να αντλήσουμε ψηφοφόρους από την καρδιά της Ν.Δ. αλλά και ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έως την Χρυσή Αυγή. Ήμουν από τους λίγους που αρνήθηκαν να βρίσουν τους απλούς ανθρώπους (που ψήφισαν Χρυσή Αυγή)».
 ς τον χαρακτηρίζουν «ακραίο», απάντησε: «Η ασφάλεια είναι το πρώτο δικαίωμα του πολίτη. Αν ζητάς ασφάλεια αυτό δεν σε χαρακτηρίζει ακραίο»….«Και το κόμμα της Λεπέν πχ είναι ένα κόμμα ταυτότητας. Όταν προσπαθείς να ζεις με τις ιδέες σου αυτό το δείχνεις με τις πράξεις σου και τα κείμενά σου». Σχολιάζοντας την δήλωση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ ότι «η Λεπέν δεν είναι ακροδεξιά όπως δεν είναι και ο Κρανιδιώτης», ο κος Κρανιδιώτης είπε: «δεν την έχω συναντήσει ποτέ μου (την κα Αρβελέρ), την παρακολουθώ χρόνια αλλά αποτυπώνει μία αλήθεια (ότι η Λεπέν δεν είναι ακροδεξιά)».
 Σε ερώτηση εάν έχει μιλήσει με τον Α. Σαμαρά, απάντησε: «Δεν έχω μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά. Είμαι μεγάλο παιδί, δεν είμαι ετερόφωτος και δεν παίρνω γραμμή από κανέναν. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένας καλός πρωθυπουργός, κράτησε την χώρα, θα είναι πάντα φίλος μου. Πάντα κάνω αυτό που πιστεύω. Αν κάνω λάθος σε κάτι, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Αυτό που κάνω αφορά μόνο εμένα. Δεν θέλω να έχω κανέναν διαμεσολαβητή με τον κόσμο».

Επανέλαβε ότι αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου που του πρότεινε ο κ. Καρατζαφέρης.


Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «το «Τσεσμέ» από 21-3 έως 8-4 αλώνιζε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν έγινε ούτε διάβημα. Ο τύπος αυτός που καταπίνει τα μνημόνια (Καμμένος) τρία-τρία και παριστάνει το λιοντάρι, ενοχλήθηκε και είπε αχαρακτήριστα πράγματα. Εγώ είμαι εργαζόμενος και τέτοιες αλητείες ότι παίρνω λεφτά από τράπεζες για το Αntinews θα του τις τρίψω στη μούρη στο δικαστήριο και θα πληρώσει γι’ αυτό. Ο μόνος που μου έχει πληρώσει μισθό είναι ο ελληνικός στρατός. Δεν πρόκειται να χαριστώ. Στο ποινικό έχει ασυλία, αγωγή θα του κάνω σίγουρα. Το θέμα της μήνυσης, σαν πολίτης, θα το σταθμίσω. Περιμένω ακόμα την απάντηση τί έγινε με το «Τσεσμέ». Ό,τι αφορά στην εθνική κυριαρχία δεν θα πέφτει κάτω».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κος Κρανιδιώτης είπε: «Πού θα έβρισκαν όλοι αυτοί οι τύποι 8.000 ευρώ το μήνα και να τους χαιρετάνε και οι αστυφύλακες σε στάση προσοχής; Με τίποτα. Γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια θα παραμείνουν, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία».

Τέλος, για το ζήτημα του «κόφτη», είπε: «Δεν πιστεύω ότι έχει καταλάβει ο κόσμος τί είναι ο αυτόματος κόφτης. Με ένα προεδρικό διάταγμα, χωρίς συζήτηση στη Βουλή, θα μειώνονται μισθοί και συντάξεις, χωρίς κανέναν νόμο. Αυτό είναι ο αυτόματος κόφτης».  



Ακούστε την εκπομπή: ΕΔΩ

Σχόλια