Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυβερνητικό σχέδιο απομόνωσης της Καλύμνου

Κινήσεις που προσομοιάζουν σε συντονισμένο σχέδιο αποκλεισμού της ακριτικής Ελλάδας και «παράδοσής» της στις τουρκικές ορέξεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, όπως σας παρουσίασε την Πέμπτη τοΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ.
Πρόσφατο περιστατικό ο αεροπορικός αποκλεισμός της Καλύμνου και των κατοίκων της που εξακολουθούν να κρατούν υψηλά το εθνικό φρόνημα. Να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος είναι από τα λίγα απομακρυσμένα νησιά που δεν έχει μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμό του καθώς αριθμεί 16.000 κατοίκους. Ωστόσο, εάν τα κυβερνητικά σχέδια υλοποιηθούν, τότε, ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αποξένωσή της και την σταδιακή ερημοποίηση της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο για την αεροπορική σύνδεση της χώρας που έδωσε προς ……..
διαβούλευση του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επέρχεται μείωση κατά 44% των πτήσεων Αθήνα – Κάλυμνος και αντιστρόφως. Αναλυτικά, από 451 πτήσεις που γίνονται σήμερα προτείνεται η μείωσή τους σε 252! Για την χαμηλή περίοδο (Νοέμβριος εως Μάρτιος) προτείνονται 3 πτήσεις την εβδομάδα αντί 6 που γίνονται σήμερα Για την μέση περίοδο (Απρίλιος, Μάιος και Οκτώβριος) 5 δρομολόγια αντί 10 Για την υψηλή (Ιούνιος εως Σεπτέμβριος) προτείνονται 7 πτήσεις την εβδομάδα αντί 14
Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται 3 ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα.

tilegrafima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…